Ons Beste Vriend

Ons Beste Vriend

Ons het om ‘n tafel by ‘n uitgewersvergadering gesit, met die liggies van Nashville wat helder skyn in die agtergrond. Na maande se beplanning, drome droom en voorbereiding was ons gereed om te besluit wat ons eerste projek sou wees. Ons het ‘n paar minute geneem om onsself voor te stel aan die span wat ons drome sou bewaarheid, en voordat ons meer in die besonderhede begin delf, het een van die spanleiers vir ‘n oomblik stil geword. Sy het verduidelik dat die beskerming van ons vriendskappe noodsaaklik sou wees gedurende die volgende paar maande, want dit was hier waar sy die vyand op merke, gereed gesien staan het om ons aan te val.

Ek het beleefd geglimlag en instemmend geknik, hoewel ek nie haar woorde ter harte geneem het nie. As ek terugdink, kan ek rede insien om haar advies te geneem het, omdat ek weet dat ons op die punt gestaan het ​​om geleenthede en projekte te begin wat ten volle op vriendskap gefokus was. Maar dit was in my jonger jare en ek het gedink ek weet van beter. Ek was op my beste, my loopbaan was standvastig en ek het hard gewerk aan ‘n paar groot doelwitte wat ek baie vinniger bereik het as wat ek ooit sou verwag het.

‘n Paar maande later het dit alles verbrokkel. Die werk, die vriendskappe, die gemeenskap – ek het alles verloor. Ek het nie alleen geen aandag geskenk aan die wyse woorde van ‘n bedieningsleier nie, maar ek het ook toegelaat dat my trots die leiding neem.

“Onderwerp julle daarom in nederigheid aan die kragtige hand van God, sodat Hy julle kan verhoog op die tyd wat Hy bestem het. Werp al julle bekommernisse op Hom, want Hy sorg vir julle.” – 1 Petrus 5:6-7

Ek het gekies om myself te verhef deur my eie tydlyn te kies bo God se ‘bestemde tyd’. My siel was nie bereid om die gewig te dra van wat ek gebou het nie, aangesien ek meer omgegee het oor my toekoms as om goed te doen aan diegene wat God in my lewe geplaas het. Die volgende verse in die Skrifgedeelte vertel ons:

“Wees nugter, wees wakker! Julle vyand, die duiwel, loop rond soos ‘n brullende leeu, op soek na iemand om te verslind. Bly standvastig in die geloof en staan hom teë. En moenie vergeet nie: dwarsdeur die wêreld moet julle medegelowiges dieselfde soort lyding verduur. God wat alle genade gee en wat julle geroep het om in Christus Jesus deel te hê aan sy ewige heerlikheid, sal julle, nadat julle ‘n kort tydjie gely het, self weer oprig en julle moedig, sterk en standvastig maak. Aan Hom behoort die krag tot in ewigheid! Amen.” – 1 Petrus 5:8-11

Die vyand loop miskien rond op soek om ons te verslind, maar hy sal nie wen nie. Met Jesus as ons vaste fondament, ons vriend wat ons nooit sal faal, ons sal verlaat of weier om ons te vergewe nie, kan ons vasstaan ​​in ons geloof. Ons kan weer opstaan ​​as ons struikel, ons kan aan die kruis vashou as ons harte seer is, en ons kan aanhou om liefdevol en vergewensgesind te wees en ons daartoe verbind om aktief teenwoordig te wees in ons gemeenskappe, want God self sal jou herstel, bevestig, versterk en vestig.

Terwyl jy vandag tyd saam met God deurbring, vra Hom om aan jou te openbaar waar jy jouself nie ten volle aan sy wil oorgegee het nie. Waar probeer jy dinge op jou eie tyd laat gebeur, met jou eie planne? Waar streef jy daarna om verhoog te word in plaas daarvan om die Een te verhoog wat al ons aanbidding en lof verdien? Waar het jy probeer om ‘n ruimte in jou hart wat deur God gevul moet word, met ‘n onvolmaak gevormde aardse vriendskap te vul?

Jesus is ons beste vriend. Ons het lief, omdat Hy ons eerste liefgehad het, ons vergewe, omdat Hy ons eerste vergewe het. Hy het Homself vir ons in die krip en aan die kruis verneder. Dit maak nie saak hoeveel beproewings jy in die gesig staar of hoe alleen jy voel nie, Jesus het jou so perfek lief. Hy is die beste vriend wat jy ooit kan hê.

Week 6 Uitdaging:

Paulus het die Romeine beveel om eerbied teenoor mekaar te bewys (Rom 12:10). Gaan vandeesweek uit jou pad om eerbied aan drie vriende te bewys. Doen dit op so ‘n manier dat dit jou geen erkenning bring nie, maar slegs jou vriende eer en aanmoedig.

Week 6 Leesplan:

Week 6 Memoriseervers:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verwante Bybelstudie

KRY BLOG-UPDATES

Mees onlangse