My Grootste Vreugde, My Grootste Skat

My Grootste Vreugde, My Grootste Skat

Andrea Lopez

Ware Identiteit

‘n Paar jaar gelede na ‘n harde, vol dag met ‘n pasgebore baba en ‘n kleuter het ek in die badkamer weggekruip om vyf minute kindervrye tyd te kry. Natuurlik het ek deur Instagram begin blaai en afgekom op ‘n plasing van ‘n ou klasmaat wat saam met haar kinders afgeneem is. Die woorde by die foto was: “my grootste vreugde, my grootste skat.” Ek het onmiddellik skuldig gevoel toe ek dink oor hoe ek die minute afgetel het totdat my man by die huis sou kom en ek ‘n bietjie tyd vir myself kon hê. “Is ek ‘n slegte ma” het ek myself gevra, “as ek nie kan sê my kinders is vandag my grootste vreugde nie?” In die stilte het God my daaraan herinner dat ek so vasgevang was in my rol as hul ma dat ek in die eerste plek vergeet het wie ek is: God se kind. My vreugde moet nie van my kinders af kom nie. Jesus bring oorvloedige vreugde en Hy behoort my grootste vreugde en my grootste skat te wees.

Hierdie besef het gekom as beide ‘n verligting en ‘n vryheid. Om te weet dat my grootste vreugde nie in my kinders toegedraai is nie, neem die skuld weg wanneer ek oorweldig, moeg of dankbaar voel vir ‘n paar oomblikke alleen. Dit neem die druk weg om die perfekte ma te wees wat al die regte antwoorde het. Ek is lief vir my kinders, maar hulle is nie my alles nie. Christus is. Die beste manier om my kinders lief te hê is om Christus as my grootste skat te koester. Sodoende is ek in staat om die goeie vrugte te dra wat Hy my roep om te dra.

Blywende Skat

Om Christus te koester, of om my vreugde en doel in Hom te vind is nie moontlik as ek nie tyd saam met Hom spandeer nie. Om tyd saam met Jesus te verwaarloos, verlei my om vervulling en my doel te probeer vind in enigiets anders wat my dag vul, of dit nou my rol as ma, by die werk of selfs in ‘n verhouding is. Ons is in die versoeking om ons skat te vind in dit waar ons ons tyd spandeer. Dit is moeilik om Christus te koester as ons nie tyd saam met Hom deurbring nie.

In Johannes 15:4-5 spoor Jesus sy dissipels aan om in Hom te bly. Die woord “bly” in hierdie gedeelte beteken om in te bly. Jesus verduidelik dit selfs in vers 9 wanneer Hy vir die dissipels sê om in sy liefde te bly.

Om in Christus te bly beteken dat ons ons doel, identiteit, begeertes en krag vind in wie Jesus is. Om by Christus te bly is nie iets wat ons aan- en afskakel of vir ‘n uur per dag opsy sit nie. Dit is ‘n gesindheid wat ons deur elke oomblik van die dag het. Dit is die gesindheid wat Jesus in Lukas 10:38-42 aanbeveel wanneer Marta gefrustreerd is dat Maria gekies het om aan die voete van Jesus te sit en luister in plaas daarvan om haar met die voorbereidings te help. Jesus sê vir Marta dat Maria gekies het wat beter is. Die beste ding is om aan die voete van Jesus te sit en om te luister en by die Leermeester te leer. Maria het Jesus waardeer en dit het gewys in haar keuse om by Hom te bly en tyd saam met Hom te spandeer.

Praktiese volharding

Ons is nie in staat om fisies aan Jesus se voete te sit nie, maar ons is in staat om sy Woord oop te maak, om te bly in die waarheid wat in die Skrif gedeel word, om dit dag en nag te oordink, om te groei in ons begrip van wie God is, om gehoorsaam te wees aan die aanwysings wat Hy vir ons gegee het en sy Woord te bewaar as ‘n lamp vir ons voet en lig vir ons pad. Om Jesus se woorde te volg om in Hom te bly, moet ons doelbewuste, doelgerigte tyd in God se Woord spandeer.

Kom ons wees realisties. Ons weet almal dat moederskap nie ‘n skedule volg nie. Moederskap is nie maklik nie. Dit is siek kinders wat om 04:00 wakker word, skoolprojekte wat op die laaste minuut gedoen moet word, die skoonmaak van glinstervlokkies op die mat. Om tyd te vind om God se Woord oop te maak, is nie altyd maklik om elke dag in te pas nie. Dit is belangrik om elke oggend, middag of aand doelbewuste tyd opsy te sit om in God se Woord te wees, maar net so belangrik is dit om die res van die dag in Christus te bly.

Soos die seisoene in ons lewens as mammas verander, so sal ons skedules ook verander. Wat gewerk het om tyd in God se Woord te vind toe jy jong kinders gehad het, lyk dalk anders namate hulle grootword en geen twee ma’s se skedules sal ooit dieselfde lyk nie. Wat vir een ma werk, is dalk nie vir ‘n ander moontlik nie. Ons moet onsself nie met ander ma’s vergelyk nie, maar ek glo wel dat ons ‘n wonderlike geleentheid gekry het om by ander ma’s te leer.

Oor die jare het vriende met my gedeel hoe hulle tyd kry om as besige ma’s by Jesus se voete te sit, of hulle nou na die Bybel luister terwyl hulle skottelgoed was, Skrifaanbiddingsliedjies speel terwyl hulle wasgoed vou, elke aand deur ‘n kinderbybel lees met die kinders, aanlyn Zoom Bybelstudies doen, of verse opplak op hulle badkamerspieëls. Daar is soveel maniere waarop ons deur ons hele dag met God se Woord kan omgaan. Wanneer ons ons dag vul met dinge wat ons herinner aan wie Jesus is, begin ons ons bevrediging en doel in Hom vind, in plaas van die eise van moederskap of huwelik.

Om in die Woord te bly gaan nie daaroor om elke dag ‘n uur te vind en dit van ons lys af te merk nie. Ons skakel nooit af om ‘n ma te wees nie en dieselfde geld vir ons om in Jesus te bly. Ons word geroep om in Hom te bly en daardeur die goeie vrug te dra van om Jesus te koester.

Andrea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verwante Bybelstudie

KRY BLOG-UPDATES

Mees onlangse