In Ons Tyd Van Nood

In Ons Tyd Van Nood

Deur Sara / 14 Oktober 2020 / Jesus, Ons Alles

Ek dink ons kan almal saamstem, die afgelope paar maande was chaoties en ontstellend. Ek is met tye geparaliseer en oorweldig deur die eindelose nuus oor die koronavirus, sosiale onreg, onrus en politiek. My kinders het gevra of daar ‘n zombie – apokalips sou kom. Nee (ek bedoel, ek hoop nie so nie! Maar dit is 2020, so wie weet?!)

Vandag se verse uit Hebreërs 4 is van my mees gunstelinge, en hulle hou my kalm te midde van die gekheid.

Want ons het nie ‘n hoëpriester wat nie in staat is om ons swakhede te ontferm nie, maar ons het een wat in alle opsigte versoek was, net soos ons – maar hy het nie gesondig nie. Laat ons dan God se genadetroon met vertroue nader, sodat ons barmhartigheid kan ontvang en genade kan vind om ons te help in ons tyd van nood.

 Jesus verstaan die diepte van ons menslikheid.

Waarmee jy ookal sukkel, Jesus is daardeur versoek of het dit gevoel, ons stryd verbaas Hom nie.

Groot seer, vrese, mislukkings? Plaas dit by sy voete.

Vrae, gebede, hoop? Bring dit ook saam.

Jesus is ‘n barmhartige hoëpriester vir ons.

Hy antwoord ons nie met ongeduld, afkeer of minagting nie. Hy verstaan ons, en Hy is ons advokaat.

Ons word aangemoedig om die troon van God te nader. (As ek net daaraan dink, begin die Hillsong-lirieke in my kop: “Who am I that the highest king would welcome me?”) Dit is vir my moeilik om te begryp dat ek welkom is in dieselfde vertrek, nog minder om met vrymoedigheid in te gaan.

Vriende, terwyl die hele wêreld bewe en dreig om te verbrokkel, bly ons God onveranderd. Aangesien hierdie tyd my deesdae sprakeloos laat, laat ons die Skrif bid soos dit in Hebreërs 4:16 staan:

“Kom ons gaan dan met vrymoedigheid na die genadetroon, sodat ons barmhartigheid en genade ontvang en so op die regte tyd gered kan word.”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verwante Bybelstudie

KRY BLOG-UPDATES

Mees onlangse