Hy Onthou Jou Naam

Hy Onthou Jou Naam

Emma Harper (uit die Young Women Love God Greatly Bybel)

Is dit vir jou moeilik om mense se name te onthou? Vir my ma is dit baie moeilik. Sy kan glad nie mense se name onthou nie. Ek doen egter iets wat vir my groot verleentheid veroorsaak: ek dink ek ken mense se name en dan noem ek hulle op heeltemal die verkeerde name.

Wanneer iemand jou naam onthou, beteken dit ongelooflik baie vir jou. ‘n Naam is hoe iemand geïdentifiseer word. Wanneer ons iemand op sy naam noem, wys ons dat ons weet wie daardie persoon is.

Toe God vir Moses vertel het wat sy naam is, het Hy Homself “EK IS” genoem (Eksodus 3:14). Dit is die mees goddelike, persoonlike en intieme naam vir God wat ons in die Skrif lees. Om die waarheid te sê, die Israeliete wou dit nie eers skryf of sê nie, maar het inteendeel na Hom verwys as “die naam”. God se bekendstelling van Homself was doelgerig. Ons harte is gemaak vir ‘n diepe persoonlike verhouding en God het genadiglik gekies om daardie verhouding te wees en daardie behoefte wat ons het, te vervul.

Het jy al ooit jou eie naam vergeet? Heel moontlik nie, behalwe as jy, soos ek, gevries het die keer toe die barista in die koffiewinkel my naam gevra het vir my bestelling. Ek het gesê my naam is Kate, wat nie eers naastenby naby aan my naam is nie.

Jesus vergeet nooit ‘n naam nie. En Hy noem dié wat verlore was—jy en ek—gevind.

In Lukas 19 het Saggeus sy naam vergeet. Hy het geïdentifiseer met sy sondes en daardeur begin om ‘n naam vir homself op te maak: tollenaar, skelm, sondaar, verstote, ongeliefd, verlore. Toe kom Jesus op die toneel en Hy vergeet nooit ‘n naam nie: “Saggeus, kom gou af, want Ek moet vandag in jou huis tuis gaan” (Lukas 19:5). Jesus het Saggeus nie erken as ‘n buitestaander wat vanuit ‘n boom kyk nie, maar Hy het aangebied om saam met Hom te sit en eet.

Jesus wil nie hê dat ons aan die kantlyne moet leef nie. Hy wil hê dat ons by Hom moet aansluit. En om by Hom aan te sluit, moet ons sy naam ken. Sy naam is Yahweh, die nabye, persoonlike God. Ongeag wat ons dink, God se naam het nooit verander nie. God is onveranderd, en Hy word nie beïnvloed deur ons mislukking nie.

Jesus se liefde vertoon die liefde wat God was, die liefde wat God is en die liefde wat Hy altyd sal wees. Hy soek en roep ons. Hy is die een wat nie meer toelaat dat ons op die verkeerde naam geroep word nie. Wanneer ons ons geloof in Hom plaas, sal ons nie meer sondaars genoem word nie, ons word nou geken as gered, verlos, geliefd. Ons kan die name wat Jesus ons noem onthou wanneer ons onthou wie Jesus is. Hy is Yahweh, die Een vir wie ons harte geskape is, die Een wat “gekom het om te soek en te red wat verlore is” (Lukas 19:10).

Emma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verwante Bybelstudie

KRY BLOG-UPDATES

Mees onlangse