Gaan en Vertel

Gaan en Vertel

Kelli Trontel

Verandering en verlies is ‘n paar van die lewe se werklikhede waarmee ek baie vertroud geraak het oor die afgelope tien jaar. Ek onthou die oomblik toe ek die oproep ontvang het oor my pa se dood, maar ek onthou nog duideliker die oomblikke wat gelei het tot die neem van daardie gevreesde telefoonoproep. Ek het pas ‘n vriendin se huis verlaat wie se kamermaat onlangs haar ma verloor het. Ek kon nie die gedagte afskud om ‘n ouer te verloor nie. Ek was so gefokus daarop dat ek my vriend begin vra het hoe haar kamermaat daagliks funksioneer, want ek kon my skaars daardie werklikheid voorstel.

Terwyl ek die aand na my kar gestap het, was my gedagtes op die hemel gerig op ‘n manier waaraan ek nie vroeër veel aandag geskenk het nie. Ek het daaraan gedink hoe hierdie meisie ‘n ander perspektief op die hemel as ek gehad het, veral sedert sy haar ma verloor het. Toe lui my foon. Ek het ‘n gevoel gehad dat iets met my pa gebeur het, maar toe my oom bel om my die nuus te vertel, was my onmiddellike reaksie om hom te vra om net ‘n rukkie te wag voor hy iets sê. ‘n Desperate poging om net nog ‘n oomblik te wag voor dit my ewige werklikheid sou word.

Egskeiding was nog ‘n werklikheid wat ek nie sien kom het nie. Onkant gevang, verlate, verraai en in oorlewingsmodus gegooi met twee klein kinders, het ek oornag ‘n enkelma geword. Ek het hard baklei en gepleit vir my huwelik. Ek het “aangehou” deur toegewyd te bly om my trouring te dra, totdat my egskeidingsprokureur gebel het om vir my te sê dat die egskeiding finaal was. Dit was toe, toe ek my ringe afhaal, dat ek my nuwe werklikheid betree het.

Ek weet nie waardeur jy is nie, maar ons word vertel dat ons lewe op hierdie aarde hartseer sal insluit. Wat ek geleer het terwyl ek deur hierdie seisoene gestap het, is nie om die hoe en hoekom te probeer uitpluis of verstaan ​​nie, of om desperaat “vas te klou” aan iets wat uit my lewe verwyder word nie, maar om die Here te vertrou. Vertrou op sy getrouheid, sy tydsberekening en bowenal, sy soewereiniteit.

Jesus se reaksie aan Maria Magdalena, “Moenie aan my raak nie,” is ook geskryf as: “Moenie aan my vashou nie,” en is glo gesê in reaksie op haar begrip van Hom. Sy het Hom geken as “leraar” en niks meer nie. Sy reaksie was dus minder daaroor dat sy fisies aan Hom vasgehou het, wat sy gedoen het onmiddellik nadat Hy haar buite die graf by die naam geroep het, maar meer daaroor dat Hy soveel meer is: haar Here en Verlosser. Hy het vir haar gesê om nie op daardie oomblik haar beperkte begrip van Hom “vashou te hou” of aan  “vas te klou” nie, want sodra Hy opgevaar het na sy Vader in die hemel, sou meer van wie Hy is aan haar geopenbaar word.

Die Here is so sorgsaam en ek hou daarvan hoe Hy ons oë sagkens oplig in die rigting waar Hy ten volle geken kan word, selfs in ons hartseer en teleurstelling. Hy het Maria se oë opgelig en haar op ‘n sending gestuur. Hy het niks van haar teruggehou nie, maar net genoeg gedeel om haar vorentoe te laat beweeg—om die Goeie Nuus te gaan vertel!

Hierdie vers smeek ons ​​om onsself ‘n paar belangrike vrae te vra:

  • Wie glo jy is Jesus?
  • In watter seisoene en op watter maniere het jy aan Hom vasgehou?
  • Is Hy vir jou net “leraar” of is Hy jou persoonlike Here en Verlosser?

Alhoewel hartseer en verlies gedreig het om my voete onder my uit te slaan, was dit in daardie seisoene dat die Here so baie naby was en dinge aan my geopenbaar het wat ek dalk andersins nie sou geweet het nie. Ek is vasberade om beter, nie bitter te wees nie en wil lewe met my oë opgelig en my hande wyd oop om God heelhartig lief te hê en Hom bekend te maak. Ek wil nie vashou aan die verlede of aan ‘n herinnering nie, maar aan wat voorlê en waarheen die Here my roep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verwante Bybelstudie

KRY BLOG-UPDATES

Mees onlangse