Die Geregtigheid van Christus

Die Geregtigheid van Christus

Christin Tippin

Ek het onlangs deur my klerekas gegaan en stapels denims gekry wat ek net nie van ontslae wou raak nie. Ek het hierdie spesifieke denims al vir omtrent vyf tot tien jaar besit, en ek het hulle gehou met die veronderstelling (en hoop) dat hulle my eendag weer sou pas soos wat hulle in die verlede gepas het.

Maar die waarheid was, my liggaam het (baie) verander in daardie vyf tot tien jaar. Dit het verander op maniere wat permanent was. Daar was geen terugkeer na hoe my liggaam vroeër gelyk het nie. Ek wou hierdie broeke nie uitgooi nie, want ek het gehou van hoe dit gelyk en gevoel het aan die liggaam wat ek in die verlede gehad het, maar dit het nie meer gewerk vir hierdie nuwe liggaam waarin ek vandag leef nie. Dus het ek hulle baie teësinnig uitgegooi. Uit die met die oue, in met die nuwe.

Terwyl ek nadink oor vandag se gedeelte en die idee om “te breek met die ou, sondige mens” en “as nuwe mense te lewe”, besef ek dat daar steeds areas van my lewe is waar ek probeer om my nuwe self in my ou denims te pas. Daar is maniere hoe ek vroeër geleef het, voordat ek deur Christus geheilig is, wat ek steeds geneig is om in my nuwe lewe in Christus te probeer inpas.

As jy enigsins soos ek is, kan jy daardie voorbeelde lees en dink dit is “geringe oortredings.” Dit is vir my maklik om dit te regverdig as net klein dingetjies wat baie erger kan wees. Maar sonde is dikwels ’n stadige wegdryf. En die vyand kies dikwels subtiele maniere om ons fokus weg te trek daarvan om geregverdige lewens te leef, totdat ons ons uiteindelik op ’n onherkenbare plek bevind en geen idee het hoe ons daar gekom het nie.

Die waarheid is, dit was die maniere van die ou ek, maar ek het ’n nuwe lewe in Christus. Ek word geroep om die ou self heeltemal weg te sit en die nuwe self aan te trek, die een wat gekenmerk word deur die geregtigheid van Christus.

“Christus was sonder sonde, maar God het Hom in ons plek as sondaar behandel sodat ons, deur ons eenheid met Christus, deur God vrygespreek kan wees.” – 2 Korintiërs 5:21

Christus het die sonde van ons ou self geword sodat ons, deur geloof in Hom, ons nuwe self, die geregtigheid van God, kon word. En al wat vereis word, is geloof. Deur geloof in Christus te hê, het ons toegang tot ons borsharnas van geregtigheid. Christus, wat in ons is, laat ons toe om die ou denim, wat ons nie meer pas in hierdie lewe in Christus nie, heeltemal uit te gooi en om die borsharnas van geregtigheid aan te trek sodat ons kan wandel op ’n manier wat die evangelie waardig is.

Kom ons bid vandag dat God vir ons enige ou maniere sal wys wat ons nog steeds probeer inpas in hierdie lewe saam met Christus. Kom ons vra Hom om ons te help om heeltemal van hierdie ou maniere ontslae te raak, en vir die dissipline om daagliks ons borsharnas van geregtigheid aan te trek sodat ons lewens van geregtigheid en heiligheid kan leef.

Christin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verwante Bybelstudie

KRY BLOG-UPDATES

Mees onlangse