Dankbaarheid in Moederskap

Dankbaarheid in Moederskap

Krista Taylor

God se Ontwerp

Moederskap was God se idee. Voordat dit ‘n droom in ‘n dogtertjie se hart was, was dit deur ons Skepper so ontwerp. Trouens, dit was die manier waarop Hy mense geskape het om sy koninkryk te bou, deur die aarde met kinders te vul!

In Genesis 1:27-28 lees ons dat God mense na sy beeld geskep het. Hierdie waarheid word onmiddelik gevolg deur “toe het God hulle geseën.” Interessant genoeg beteken die Hebreeuse werkwoord vir “geseënd” hier letterlik dat Hy hulle die vermoë gegee het om voort te plant en vrugbaar te wees. Dadelik word dit gevolg deur die opdrag: “Wees vrugbaar, word baie, bewoon die aarde en bewerk dit.”

Die proses van voortplanting en geboorte is werklik fassinerend en ontsagwekkend! Alhoewel dit ‘n fisiese proses is, is dit ook ‘n geestelike proses, wat albei heilig is. Dieselfde kan van moederskap gesê word. Moederskap is deur God geskep en is een van God se mooiste gawes.

Drome van Moederskap

Om ‘n ma te word was ‘n droom in my hart toe ek ‘n klein dogtertjie was. Ek onthou hoe ek met poppe gespeel het, hul doeke omgeruil en vir hulle gesorg het. As tiener het ek name vir my vier toekomstige dogters uitgedink. Snaaks genoeg, ek het vier seuns gehad!

Alhoewel dit ‘n goeie ding is om te droom om ‘n ma te word, word hierdie droom soms gebreek of verpletter as gevolg van die gebrokenheid van die wêreld. Daar is vroue wat diep daarna smag om moeders te word, maar wat nog nooit hierdie geskenk gegee word nie.

Vertrou God

Sestien jaar gelede was ek ‘n enkellopende sendeling in Pole. Die droom het in my hart voortgeduur. Ek het innig daarna gesmag om ‘n gesin te hê. Toe my 30ste verjaardag nader kom, het ek gedink moederskap gaan dalk by my verby. In daardie oomblik was my hart diep bedroef, maar ek het my lewe en toekoms weer aan God oorgegee. Net Hy het geweet wat my toekoms inhou en my rol was om Hom te gehoorsaam en met my lewe te volg.

Kom ons beweeg 16 jaar vorentoe. Ek woon steeds in Pole … nou saam met my man en ons vyf pragtige kinders! Dit bring trane in my oë om God se goedheid en getrouheid aan my te onthou. Wat Hy in my lewe gedoen het lyk na ‘n wonderwerk. Moederskap was een van die

grootste uitdagings en seëninge van my lewe. Nie veel kan vergelyk word met die stryd, oorwinnings en karakterverfynde krag van moederskap nie.

Ek weet dat elke vrou se verhaal anders is. Sommige verhale is vol verlange en hartseer. Maak nie saak wat jou verhaal mag wees nie, God is reg daar met jou deur dit alles. Hy gee om vir jou en begeer om jou na Hom toe te trek.

As vroue het Hy ons die mense gemaak wat lewe voortbring. Die naam “Eva” beteken letterlik “om lewe te gee”. Of jy geboorte gegee het, aangeneem het, ‘n kind in pleegsorg het of bid en wag vir ‘n kind, weet dat jou rol is om lewe te bring aan diegene rondom jou. Jy kan dit doen deur op ‘n manier te leef wat God eer en ander te wys op die lewensveranderende krag van verlossing deur Jesus Christus.

Dankbaarheid in Moederskap

Selfs al is jy omring deur kinders wat jou nodig het om in hul daaglikse fisiese, emosionele en geestelike behoeftes te voorsien, mag ek jou aanmoedig om elke dag tyd te neem om God te dank vir hierdie gawe van moederskap. Hier en nou, in die vuilheid van gemorste lemoensap, eindelose kruideniersware-inkopies, maaltydvoorbereiding en vuil wasgoed, loof God vir sy goddelike plan in moederskap. Wat ‘n seën is dit tog om lewe in die wêreld te bring en diegene te wees wat geroep is om gewers van lewe te wees!

Here, help ons om wyse vroue te wees wat ons huise en U koninkryk bou deur ons kinders groot te maak in die genade en kennis van die Here!

Week 1 Uitdaging:

Neem hierdie week elke dag tyd om na te dink oor een aspek van God se plan vir jou lewe en gesin. Skryf neer hoe jy sy plan in jou alledaagse oomblikke sien ontvou. Deel aan die einde van die week een van hierdie refleksies met ‘n vriend of ‘n familielid om hulle aan te moedig in hul eie reis.

Week 1 Leesplan:

Week 1 Memoriseervers:

Krista

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verwante Bybelstudie

KRY BLOG-UPDATES

Mees onlangse