Besing die Grootheid van die Here

Besing die Grootheid van die Here

Kelli Trontel

En Maria het gesê: “Ek besing die grootheid van die Here, ek juig oor God, my Verlosser, omdat Hy na my in my geringheid omgesien het. Kyk, van nou af sal elke nuwe geslag my gelukkig noem, omdat Hy wat magtig is, groot dinge aan my gedoen het. Heilig is sy Naam!”             (Lukas 1:46-49)

Ek kan my nie indink hoe dit moet voel om ‘n engel uit die Hemel teë te kom wat ‘n hoorbare boodskap spesifiek vir my het nie, wat nog te sê van vertel word dat ek geboorte sou gee aan Jesus Christus, die Verlosser van die wêreld. Wat ‘n ongelooflike oorweldigende en heilige oomblik.

Wat ek wel kan begryp, en waarmee ek vertroud geraak het, is onverwagte veranderinge aan my lewensplanne en hoe ek gedink het my lewe sou lyk. Ek is seker Maria het daaraan gedink om kinders te hê NADAT sy met Josef getroud is, maar God het ander planne gehad. Beter planne. Die manier waarop Maria op hierdie heilige ontmoeting en hierdie radikale ontwrigting van haar planne gereageer het, behoort ‘n inspirasie vir ons almal te wees. Haar reaksie? Dit was nie twyfel nie, maar ‘n getroue vertroue in God se woord.

Maria het aanvaar wat die engel aan haar voorgehou het. In haar eie woorde het sy geantwoord: “Ek is tot beskikking van die Here; laat met my gebeur wat u gesê het” (Lukas 1:38). Wat ons in hierdie Skrifgedeelte sien, is dat die Woord van God ‘n anker was vir Maria. Sy het Hom geken en haar reaksie was bewys daarvan.

Wat nog meer diepgaande is, is dat sy toe aanbid het. Sy het ‘n lied vir die Here gesing!

Sy het aanbid uit ‘n vol hart, dankbaarheid en ontsag vir haar God. Sy het as ‘n swanger, ongetroude vrou aanbid, wat ‘n kultureel gevaarlike posisie vir haar was om in te wees. Sy het haar met uitbundigheid verheug – ‘n lewendige en energieke gees. Uit ‘n erkentlike en dankbare hart het aanbidding en lof natuurlik gevloei. Wat ‘n pragtige voorbeeld het Maria vir ons gegee, nie omdat die lewe perfek en gemaklik was nie, maar omdat sy die weë van die Here vertrou het.

Aanbid Hom Eerstens

Een area in my lewe wat ek regtig daartoe verbind is om in te groei, is my reaksie op ontwrigting of ‘n verandering van planne. My eerste reaksie op ‘n onverwagse werkaflegging verlede jaar was vrees en ‘n gevoel van verlatenheid. Dit het geen sin gemaak nie en die tydsberekening kon nie slegter gewees het nie. Ek het besef dat ek ‘n beperkte begrip het van wat die Here besig was om in my lewe te herrangskik. Eindes is ‘n noodsaaklike deel van die lewe, maar hoekom is ons so vinnig om te aanvaar dat eindes altyd negatief is?

Hierdie radikale ontwrigting het die grootste seën geword waarvoor ek nou daagliks die Here dank. Hy het my ontwortel om my iewers beter te kan plant. Hy het my op ‘n plek geplaas wat my nie meer gering sou hou nie, maar my toegelaat het om te groei en uit te brei! Hy het my uit een kring verwyder en my by ‘n tafel laat sit waar ek bid dat ek kan bly sit. Wat ek gedink het ‘n verlies was, was eintlik ‘n wins, ‘n opgradering!

Ek wil vinnig wees om te vertrou wanneer verandering oor my pad kom. Ek wil hê my eerste reaksie moet lof en aanbidding wees, selfs wanneer die lewe buite beheer en onvoorspelbaar voel. Die beproewinge waardeur ek geloop het, het my nog nooit laat wankel nie, maar het my nader aan die Koninkryk gebring en desperaat vir meer van sy teenwoordigheid. Moeilikhede en teleurstellings in die lewe is nie die mislukking van die Here se planne en doelwitte nie. Dit is geleenthede om strydvaardig te word, terwyl jy ervaar wat net God kan doen, en dit is om te voorsien, beskerm, red, en soveel meer.

Wanneer ons toelaat dat die Here ons gemak en planne radikaal ontwrig, moet ons eerste reaksie nie bekommernis wees nie, maar aanbidding. Ons kan die Here verheerlik selfs wanneer die lewe verwarrend lyk. God begeer nie sekere aksies of robotiese reaksies nie, Hy begeer eerder ons harte. Hy begeer ‘n dankbaarheid in alle omstandighede waar ons Hom deur die onbekendes en in ons aanbidding kan vertrou.

Ons geloof is nie geanker deur wat ons sien nie, maar wat ons hoor in die Woord van God (Hebreërs 11). Waartoe God ons roep, sal Hy vervul. Elke klein stappie van geloof lei na die volgende groter stap van geloof.

Die Here het groot dinge vir ons gedoen, en Hy skryf steeds aan ons verhaal.

Kelli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verwante Bybelstudie

KRY BLOG-UPDATES

Mees onlangse