Meer as Genoeg

Meer as Genoeg

Kelli Trontel

“En dít is sy gebod: Ons moet in sy Seun, Jesus Christus, glo en ons moet mekaar liefhê ooreenkomstig die gebod wat Hy ons gegee het. Wie sy gebooie gehoorsaam, bly in God en God in hom. Hieraan weet ons dat Hy in ons bly: Hy het ons sy Gees gegee.” – 1 Johannes 3:23–24

“Die Here is getrou, al is die lewe en ander nie.” Dit is ‘n frase wat ‘n leuse in my lewe en in ons huis geword het. Ek het dit eerstehands ervaar en sal vir altyd getuig van die getrouheid van die Here, selfs in die donker, verwoestende, en wat gelyk het soos, onregverdige seisoene in my lewe.

Ek onthou die nag so duidelik. Dit was die eerste aand wat ek getwyfel het of ek “genoeg” was vir my man om ons en ons huwelik te kies toe ek verblind was deur sy verraad. So vinnig as wat daardie gedagte by my opgekom het, het ‘n nog harder stem direk met my gepraat en gevra: “Is ek genoeg vir jou?” Ek het dadelik geweet dat ongeag hoe my omstandighede op die ou end sou uitdraai, die Here naby my was, Hy was met my en Hy was genoeg.

Sal ons gehoorsaamheid en getrouheid aan die Here kies wanneer ander ons seermaak, ons verraai of onregverdig behandel? En nee, ek stel geensins voor om in ‘n verhouding te bly waar ons mishandel word nie, maar wat ek vra is, sal ons nie moed verloor wanneer ons met hartseer en teleurstelling gekonfronteer word en wanneer al wat ons oor het Jesus is nie? Is Hy genoeg?

Soos ons aan die einde van Genesis 31 lees, het Jakob sy skoonpa, Laban, bestraf. Hy was kwaad, en met reg. Dit het vir meer as twintig jaar opgebou namate Jakob Laban getrou en lojaal gedien het. Jakob het bo en behalwe gegaan, hard gewerk en baie opgeoffer, selfs wanneer ander nie sy integriteit of ondersteuning van Laban se suksesvolle ondernemings gesien of raakgesien het nie. In ruil daarvoor is Jakob onregverdig deur Laban behandel, insluitend om sy loon tien keer te verander!

Wat ons met die blote oog sien, verbleek in vergelyking met wat ons deur die lens van geloof sien.

Wat ons in die oomblik as verwerping kan beskou, kan dikwels agterna as beskerming gesien word.

Ons leef in ‘n gevalle wêreld en selfs in hierdie verhaal het die karakters almal gebreke en is hulle bedrieglik, maar God het altyd ‘n manier om euwel om te keer. Die gebod vir ons is om in Jesus te glo en mekaar lief te hê. Seëninge, guns, beskerming en wysheid sal alles ‘n uitvloei wees as ons in Hom bly. Ons kan in volle sekerheid van die Here se nabyheid wandel terwyl ons die bonatuurlike en onverklaarbare werkinge van die Heilige Gees in ons lewe ervaar, veral te midde van ons beproewings.

Daar kan verhoudings in ons lewens wees waar skeiding die beste ding is. Dit was vir my ‘n moeilike les om te leer, veral met betrekking tot vriendskappe wat ek gedink het ek vir my hele die lewe sou hê. Die verraad was vernietigend. Die bedrog was hartverskeurend. Die verlating was verpletterend. Terwyl ek egter hierdie swaar situasies en omstandighede voor die Here neergelê het, was die Heilige Gees getrou om my hart te genees deur dit sag te hou teenoor diegene wat my seergemaak het. Ek is met vertroosting begroet toe ek grense gestel het en eenvoudig weggestap het. Die Here is ons verdediger en die beste een om daardie werk namens ons te doen.

Ons sien dit keer op keer dwarsdeur die Bybel en ek het dit in my eie lewe gesien en ervaar: wat ek gedink het verwerping is, was werklik die Here se beskerming. Mag ons nader aan God kom in ons seisoene van seer en hartseer en getrou gevind word in die lyding, wat karakter voortbring.

Wanneer alles weggestroop is, is God meer as genoeg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verwante Bybelstudie

KRY BLOG-UPDATES

Mees onlangse