Week 5: Dawid Die Vriend

Week 5: Dawid Die Vriend

deur Angela | Jul 11, 2016 |

Week 4 Maandag

w5d1

Ek leer in daardie donker, moeilike, pynlike tye in ons lewens dat baie keer seën God ons met die soetste van vriendskappe om ons te help verduur. Vriende wat Sy tasbare hande en voete word. Vriende wat letterlik hul arms om ons omhels, wat woorde van bemoediging in ons gebrokenheid praat, en help ons om geliefd te voel.

Ohhh die ongelooflike krag van ‘n dierbare en liefdevolle vriend wat aan ons gegee is net op die regte tyd!

Ek weet ten minste, dat hierdie waar is in my lewe. Een van die vele seëninge van ouer word is dat ek God se hand ‘n bietjie duideliker in my lewe met elke jaar wat verbygaan te siene kry. Ek sien hierdie pragtige tapisserie van God se genade en liefde wat in en uit geweef word in elke detail van my storie, wat uiteindelik is sy storie ..

My ouers is geskei aan die einde van my graad drie jaar en daardie somer het my ma, broer en ek het na ‘n klein boerderygemeenskap in landelike Indiana getrek vir ‘n vars nuwe begin. In ‘n tyd toe ek ver van God afgevoel en my lewe  verpletterd was, het God reeds begin om ‘n pragtige verlossing storie te skryf .

Ek het dit net nie geweet nie.

Slegs vir een jaar het ek oorkant die straat van Whitney en haar dierbare familie gewoon. Haar jonger suster Stephanie en ek het beste vriende geword soos ons saam gespeel met ons poppe, saam gedroom oor ons toekoms en mekaar se hare gedoen ( in die nuutste modes natuurlik … gewoonlik het die baie haarsproei bedoel !) .

Onbewus in die gebrokenheid en verganglike dae van my graad vier lewe, was God besig ‘n vriendskap te bou, te groei en te smee wat dekades sal strek

So baie keer in ons lewens wil ons die maklike dae hê. Ons wil die pyn vrye dae hê. Ons wil op aarde lewe asof ons reeds in die hemel is.

Maar ons is nog nie in die hemel nie en ons leef in ‘n gevalle, sondige wêreld. Ons leef in ‘n wêreld wat vol pyn, hartseer en spyt is. Maar God in Sy genade weef liggies stories van verlossing, tweede kanse, en vergifnis in ons lewens deur die vriendskappe wat Hy so genadiglik aan ons gee.

Ons sien een van die mees kragtige stories van vriendskap hierdie week soos ons lees oor die verhouding tussen Dawid en Jonatan.

Nadat Dawid klaar met Saul gepraat het, het Jonatan baie geheg geraak aan Dawid en hom liefgekry soos homself. Dieselfde dag nog het Saul vir Dawid saamgevat huis toe en hom nie toegelaat om na sy pa se huis toe terug te gaan nie. Jonatan en Dawid het ‘n verbond gesluit omdat Jonatan hom liefgekry het soos homself.Jonatan het die mantel wat hy aangehad het, uitgetrek en dit vir Dawid gegee, ook sy uitrusting, sy swaard, sy boog en sy gordel. 1 Samuel 18:1-4

” Jonatan se uitdrukkings van liefde en vriendskap teenoor Dawid skets een van die mooiste portrette van ‘n verbond in die Woord van God. ” – Beth Moore.

Hierdie pragtige verbond het drie dele: visueel, opofferend en simbolies.

Visueel– Jonatan was vrygewig in die gee van sy klere, tuniek en wapens aan Dawid.

Opofferend– Jonatan het die troon wat regmatig syne was aan Dawid gegee. Jonatan wou wat God wou hê, selfs al het dit beteken hy was nie die gekose een om sy nasie te lei nie. Jonatan het sy posisie, sy regterhand en sy drome opgeoffer toe hy sy kleed en tuniek verwyder en hulle op Dawid geplaas het. Jonatan kon soos sy pa koning Saul gegwees het en God se plan geveg het. Hy kon vas gehou het aan sy regmatige plek as die volgende erfgenaam van die troon. Hy kon jaloers van Dawid en God se seën op Dawid se lewe geraak het. Hy kon … maar hy het nie..

Ooo wat ‘n beter wêreld sou ons in lewe as ons almal ons wil vir ons lewe aan God oorgee in plaas van baklei vir ons regte. Vir ons wil. Ons maniere.

Ons lewens is nie vir ons eie eer nie, maar vir God s’n. Soms vergeet ons dit maar Jonatan het nie.

Symbolies– Jonatan het simbolies vir Dawid sy wapens gegee om te wys dat hy alles sou doen om Dawid te kon beskerm en seker te maak dat eendag sal Dawid die kroon dra wat God gekies het vir Dawid om te dra.

In Jonatan sien ons ‘n man wat God meer liefgehad as hy homself lief gehad het. Hy het gewillig sy lewe oorgegee aan God se wil en Dawid heelhartig ondersteun. Ons moet meer “Jonatans”: nodig in hierdie wêreld.

Wat ‘n wonderlike voorbeeld van ‘n ware vriendskap het ons in Jonatan en Dawid.

Maar selfs meer verbasend is die vriend wat ons in Jesus het. Hy het sy troon in die hemel gelos en na ons toe gekom omdat Hy ons liefhet. Hy het meer opgeoffer as ‘n titel of ‘n posisie ; Hy het Sy lewe opgeoffer sodat ons vergifnis van ons sondes en genesing van al ons pyn, gebrokenheid en berou, kon hê. Hy het gekom om te verlos.

En verlos het Hy! Daardie graad vier vriendskap wat meer as 30 jaar gelede begin het in ‘n plek van pyn, vrees en gebrokenheid het ‘n pragtige, lewenslange vriendskap geskep … en die resultate daarvan het selfs jou lewe aangeraak!

Stephanie en ek het vriende gebly lank nadat my ma weer getroud was en ons na ‘n ander staat toe verhuis het. Vir jare het ons in kontak gebly- selfs na mekaar se hoërskool gradeplegtigheid partytjies gegaan  en by mekaar se troues gewees het, en mekaar besoek het toe ons ons babies gehad het.

Van my dierbare vriendskap met Stephanie kon ek tred hou met Whitney oor die jare , wat nou een van my beste vriende is en ek weet is deur almal van julle geliefd soos julle haar skryfwerk hierby Love God Greatly lees!!!

Ohhh vriende, ek weet nie waardeur julle op die omblik gaan nie, maar ek wil julle aanmoedig met hierdie: God kan jou situasie verlos en ‘n pragtige storie daaruit skep. Nooit in my wildste drome het ek gedink dat een dag sou Whitney en ek saam werk om vroue van rondom die wêreld aanmoedig om in Sy Woord te wees nie! Nooit in my wildste drome het ek ooit dink dat eendag sal ek dierbare vertalers van regoor die wêreld in my huis hê, om te voed, om lief te hê, en saam te dien met my dierbare Stephanie!

God is sooo goed!

Hy skryf ‘n beter stories vir ons lewens as wat ons ooit kon dink! Vertrou Hom vandag met jou storie. Ek belowe Hy bring skoonheid uit as (Jesaja 61: 3).

Kom ons praat : Het jy ‘n Dawid en Jonatan vriendskap? Wie is dit en wat het God jou geleer deur dit?

Lief God Grootliks.

Angela

 

 

 

 

Week 5 Uitdaging: Vriendskappe is naby en kosbaar aan God se hart! Hierdie week, reik uit na ‘n vriend wat God gebruik het om jou aan te moedig in tye van pyn, hartseer, of verlies. Bedank hulle en laat hulle weet watse impak hy/sy op jou lewe gehad het!

Week 5 Video:

Week 5: Memoriseervers

w5

Week 5: Leesplan

Leesplan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verwante Bybelstudie

KRY BLOG-UPDATES

Mees onlangse