Wat God Vir Ons Sê

Wat God Vir Ons Sê

Deur Angela | Augustus 23, 2019 | Woorde Maak Saak

Die gemiddelde persoon oorweeg tussen 12,000 en 70,000 gedagtes op een dag, en sielkundiges skat dat meer as 70% daarvan negatiewe gedagtes is.

Donker gedagtes kan ons ontspoor. Sommige dae voel dit asof ek op ‘n wegholtrein vol verkeerde woorde is wat my op ‘n lang, kronkelende spoor tot vernietiging laat afstuur. Ek maak myself moeg deur alles oormatig te oordink.

Ek kan nooit iets reg doen nie.

Ek is onaantreklik.

As mense die ware ‘ek’ geken het, sou niemand van my hou nie.

Ek sal nooit goed genoeg wees nie.

Die slegste deel hiervan is dat ek nie my aaklige gedagtes vir God kan verberg nie. Hy hoor elke wisselvallige idee in my kop. God ken my deur en deur, en ek wonder soms waarom Hy steeds met my bemoeienis maak. Skaam-gevulde woorde vloei uit my gewonde siel, en ek wil ‘n prop in my mond druk om dit te keer.

Ek is so dankbaar dat God se gedagtes hoër is as my gedagtes, en sy weë bo my weë is. (Jesaja 55:8-9). Hy is die Magtige Een wat ‘n woord spreek en orde roep oor die aarde, van die opkoms van die son tot sy ondergang. (Psalm 50:1) Sy stem is harder as alle ander stemme, en Hy spreek vrede oor sy kinders.

Die God van vrede spreek ‘Vrede, wees stil’ oor my.

Die Woord van die Here is sterker as die leuens van die vyand. Sy Woord spreek harder as my onsekerhede. Sy Woord is altyd waar en beskerm diegene wat by Hom skuil. (Psalm 18:30)

Ek het nodig dat God se Woord my denke vernuwe en my met ‘n geestelike woordeskat salf. Soos ek die Woord van die Here toelaat om oor my te gaan, verander al my bekommernisse en twyfel in aanbidding.

Is jou woorde buite beheer? Spring van die wegholtreintrein af vriendin. Bring jou wisselvallige woorde en gedagtes in lyn met die Waarheid.

Maak jou hart stil en asem vandag God se genade in. Jou Abba-Vader het jou innig lief, en Hy spreek vir ewig lewe oor jou. Luister hoe Hy hierdie woorde vir jou fluister:

My onvoorwaardelike liefde vir jou is standvastig en sterk. Skuil onder my vleuels, weg die woorde van ander. (Psalm 36: 7-10)

Ek het jou gevorm as ‘n wonderlike skepping. Ek het gespreek en jou my meesterstuk gemaak. (Psalm 139:14; Efesiërs 2:10)

Jy is kosbaar in my oë. Ek sal jou altyd eer en vir jou veg. (Jesaja 43:4)

Ek het groot planne vir jou geformuleer. Jy stap na ‘n gunstige toekoms vol hoop. (Jeremia 29:11)

Jy is vir my waardevol. Ek kan mondelings elke ingewikkelde stukkie detail oor jou identifiseer. (Lukas 12:6-7)

Jy is myne, my kind. Jy dra my naam. (Romeine 8:16)

Jy maak saak, vriendin. Jy maak saak, want jou Verlosser het harder as die dood gespreek om jou te red. Jesus spreek verlossing reg daar waar jy vandag is. Sy onfeilbare Woord van verlossing hou jou vir altyd veilig.

Hou die Geloof,

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verwante Bybelstudie

KRY BLOG-UPDATES

Mees onlangse