Voel jy misverstaan? Kyk na die kruis


Ek het so misverstaan gevoel

Ek het my woorde nagegaan. My bedoelings geëvalueer en my hart deur soek. Ek het Jesus gesmeek dat indien daar enige slegte maniere in my was, Hy dit aan die lig vir my moet bring en my tot bekering lei.

Nou, selfs met die beste bedoelings, en baie keer was ek verkeerd tot die kern. Maar hierdie een spesifieke geval – selfs al het dit my nie ‘n stoel by die gewilde “middagete tafel” verdien nie – het ek gevoel dat ek tereg gestaan het vir die waarheid.

En ek het die prys betaal.

Ek onthou hoe ek my man vertel het dat ek wou opstaan op ‘n podium en my saak bekragtig aan die wêreld. Ek sou hulle maak verstaan dat hulle dit alles verkeerd het, en my reputasie sou vinnig na sy regmatige plek herstel word.

En hy het vir my mooi gesê my mond toe te maak en om goed te ly.


Kyk, ek wil dapper wees vir God. Ek wil regtig. En daar sal tye wees wanneer hy my sal roep om op daardie “podium” te staan en sy naam van die dakke af te skree sonder om terug te hou

Oh God help my om dit nie te mis nie.

Maar om soms dapper te wees beteken om nie terug te veg nie, selfs wanneer ons in die reg is. Soms beteken dit onderwerping, selfs wanneer die lewe nie regverdig lyk nie. En soveel as wat ek en jy dit nie wil hoor niesal ons sommige dae onregverdig ly, en die regte ding om te doen is wees om ons monde te sluit en dit nederig in te neem.

_______________________

Ek meer nagte as wat ek kon tel, in ‘n ry aan die slaap geraak met my Bybel op my skoot. Lyding het ‘n snaakse manier om my harder te laat hardloopmeer desperaat klou – tot so ‘n ryk, lewens -gee Waarheid.

Toe ek wakker word – my hart nog swaar belas – het ek neergekyk op die gekreukelde bladsye en weer oor hierdie mooi, en nederige woorde gelees …

Toe Hy beledig is, het Hy nie terug beledig nie, toe Hy gely het, het Hy nie gedreig nie, maar alles oorgelaat aan Hom wat regverdig oordeel.

En harde trane het op die bladsy geval.

Hy kon teruggeveg het, en sy onskuld bewys het.

Hy kon alle gesag ëis het deur sy krag en teenwoordigheid bekend te maak.

Hy kon op enige oomblik vir twaalf legioene van engele geroep het om tot sy redding te kom

Maar in plaas daarvan het hy misverstaan gebly, selfs tot die dood, want hy het vertrou dat sy Vader dinge sou reg maak op die einde.

Die lyding van Christus behoort ons stil te maak onder die mees onregverdige en wrede lyding wat ons ontmoet in die wêreld. Hy het vrywillig gely, nie vir homself nie, maar vir ons, met die grootste gereedheid, met volkome geduld, uit alle oorde, en in al hierdie was hy ”n God-mens. Sal ons sondaars nie, wie die ergste verdien, onderwerp tot die lig beproefing van hierdie lewe, wat vir ons onuitspreeklike voordele na te tyd werk “~? Matthew Henry

Voel jy misverstaan? Kyk na die kruis, en verteenwoordig goed die Een wat in jou plek gesterf het

En as jy moet praat, praat dapper en eis jou oorwinning

Hallelujah, al wat ek het is Christus

Hallelujah, Jesus is my lewe.

En laat dit genoeg wees.

By sy Voete, 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verwante Bybelstudie

Geen Bybelstudie is gevind nie

KRY BLOG-UPDATES

Mees onlangse