Vind Tyd vir Gebed

Vind Tyd vir Gebed

Brittany Salmon

Ek het altyd gedink dat, om ‘n ‘suksesvolle’ gebedslewe te hê, sou vereis dat ek vir ure aaneen tyd met die Here deurbring. Ek het gedink dat om regtig effektief te bid, ek beter sou moes word of ek moes my gebedstyd verbeter. In my verbeelding het ‘n gesonde gebedslewe beteken dat ek nooit gesteur sou word nie en dat ek gedissiplineerd genoeg sou wees om dit deur my gebedslys en instruksies te maak. Ek sou lofpsalms tot God sing sonder om onderbreek te word.

En tog, maak nie saak hoe hard ek probeer het nie, my gebedslewe het nooit, ooit so gelyk nie.

Dalk is dit die vier kinders van wie ek die eer het om moeder te wees, of dalk is dit dat ek dikwels vergeetagtig is en maklik afgelei word. Of dalk, soos jy, het ek ‘n besige werkslewe. Die waarheid is dat elkeen van ons ons eie struikelblokke het om tyd in gebed deur te bring. Maar ek is hier om jou te vertel dat ‘n gesonde gebedslewe nie net moontlik is nie – dit is nodig vir ons Christelike lewe.

So wat het verander? Ek kan jou vertel dat dit nie my eksterne omstandighede was nie; dit was die manier waarop ek na gebed gekyk het.

Eerder as om te fokus op formele, lang gebedstye (wat steeds ongelooflik waardevol is), het ek begin fokus op verskeie eerlike gesprekke met die Vader deur die loop van die dag. Ek het soggens voor skool en in die aande voor slaaptyd saam met my kinders gebid. Deur die dag het ek die gewoonte ontwikkel om met God oor verskillende dinge te praat. Soms het ek Hom gedank of Hom geprys as ek ‘n pragtige sonsondergang sien. Ander kere het ek met Hom gepraat oor dinge wat my bekommer het. Soms het ek deur die Skrif gebid met my Bybel oop, ander kere het ek in die motor met Hom gepraat.

Maar wat die meeste verander het, was dat ek God die Vader begin beskou het as ‘n pa wat bloot uitsien na gesprekke met sy kind, eerder as ‘n Koning wat ‘n volmaakte offer vereis.

Ek is baie bevoorreg om ‘n aardse pa te hê wat baie lief is vir Jesus en wat ‘n wonderlike pa vir my en my broer is. Maar ongelukkig woon ons in twee verskillende state; so om verbind te bly, het ek en my pa verskeie gesprekke deur die week. Soms is dit ‘n vinnige telefoonoproep terwyl ek op pad is. Ander kere bel ek hom wanneer ek tuis is en die tyd en breinspasie het vir ‘n lang gesprek. Maar die punt is, my pa hou daarvan om van sy kinders te hoor en ek hoef nie na hom toe te kom met die perfekte, beplande gesprek om met hom te kommunikeer nie.

Paul Miller in ‘A Praying Life’ stel dit so: “Gebed is om God te vra om vlees te word, om deel te word van elke aspek van jou lewe . . . Vir seker weet ons Hy was voete. Neem Jesus dus op sy woord. Vra Hom. Sê vir Hom wat jy wil hê. Wees absoluut eerlik. Skryf jou gebedsversoeke neer. . . As jy die dag probeer gryp, sal die dag jou uiteindelik breek. Gryp die soom van sy kleed vas en moenie los voordat Hy jou seën nie. Hy sal die dag hervorm.”

Wat ek geleer het, was dat alhoewel ek God wou behaag, God se plan vir gebed was om in ‘n verhouding met my te wees. Soos ek deur my dag ruimte gemaak het om met God te praat, het dit makliker geword om vir langer tye weg te breek.

Ons Skrifgedeelte vir die dag wys vir ons dat selfs Jesus tyd alleen saam met die Vader nodig gehad het terwyl Hy hier op aarde was. As die Messias daardie tyd nodig gehad het, het ek en jy dit ook nodig. Laat ek jou dus aanmoedig om na jou dag te kyk en tyd tussen-in te maak om met jou goeie Vader te praat, want, soos Miller geskryf het, dit sal jou dag en die manier waarop jy na Hom kyk, hervorm.

Week 2 Uitdaging:

Bepaal hierdie week ‘n tyd in jou dag en ‘n spesifieke plek waarnatoe jy kan wegbreek en doelgerig kan bid soos wat Jesus gedoen het. Dit tyd en plek sal vir elkeen van ons anders wees, maar ons doel is om ons besige pas te verslap en doelgerig elke dag tyd saam met Jesus deur te bring.

Week 2 Leesplan:

Week 2 Memoriseervers:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verwante Bybelstudie

KRY BLOG-UPDATES

Mees onlangse