Niks kan ons skei nie

Niks kan ons skei nie

Deur Terria / 3 April 2020 / Opgestaan

Een van die grootste worstelinge wat ek tydens my Christelike lewenswandel gehad het, is om die waarheid te aanvaar dat God se liefde vir my onvoorwaardelik is. Dit is vir my so moeilik om te begryp hoe ver God sal gaan om ‘n intieme verhouding met my te hê. Jesus, my Messias, het gewillig en onbaatsugtig onverdiende pynlike lyding verduur sodat ek vrygespreek kan word. My siel sukkel met die feit dat elke keer as ek Hom teleurstel, God se liefde vir my nooit verander nie. Wat ‘n verwarrende, ongelooflike, wonderlike liefde! Een van die wonderlikste beloftes in die hele Bybel, omskryf die grootheid van God se liefde vir sy volk:

“Hiervan is ek oortuig: geen dood of lewe of engele of magte of teenswoordige of toekomstige dinge of kragte of hoogte of diepte of enigiets anders in die skepping kan ons van die liefde van God skei nie, die liefde wat daar is in Christus Jesus ons Here.” (Romeine 8:38-39)

 In Romeine 8 het die apostel Paulus konkrete redes uiteengesit waarom gelowiges absoluut veilig kan wees in God se liefde en in sy beloftes. Paulus het die hoofstuk afgesluit met ‘n belangrike geestelike waarheid: Niks het die mag om ‘n gelowige van die liefde van God te skei nie.

Dit maak nie saak wat ‘n gelowige ly of verduur nie, maak nie saak hoe ‘n gelowige struikel en misluk nie, God se liefde vir sy mense verander nooit.

Verlossing is God se plan om sy volk te verlos en ‘n innige verhouding met hulle te hê. Die dood, begrafnis en opstanding van Jesus omvat God se goddelike werk. God se plan van verlossing sal nooit misluk nie, omdat Hy nie kan misluk nie.

Jesus, wat vir ons gesterf het, leef nou vir ons! Op hierdie oomblik het Jesus ons lief, bid vir ons en praat met God oor ons. Jesus is aan die regterhand van God en sorg dat ons elke oomblik, elke fout, elke mislukking steeds deur sy bloed bedek word.

Maar God bewys sy liefde vir ons juis hierin dat Christus vir ons gesterf het toe ons nog sondaars was.” (Romeine 5:8).

God se liefde is ‘n absolute weerspieëling van wie Hy is. God se liefde is volmaak, oneindig, eindeloos, oorvloedig en onvoorwaardelik. Sy liefde is vreesloos, konstant, betroubaar, onherroeplik en onwrikbaar. God se liefde is die sterkste, magtigste krag deur die ewigheid. God se liefde weerspreek alle logika, alle kennis en alle fisiese en geestelike hindernisse. God se liefde word alleenlik gemotiveer deur wie Hy is, nie deur wie ons is nie. 

God se belofte van sy liefde wat nooit faal en nooit eindig nie, as gevolg van Jesus Christus se dood en opstanding, is ons identiteit en ons versekering. Ons vertroue is geanker in God se absolute liefde vir ons.

As ek sukkel, kan ek onthou dat God styf aan my vasklou en my nooit sal laat gaan nie. As ek vertroue het in God se liefde vir my, hoef ek nie die toekoms te vrees nie. God se liefde is ‘n absolute belofte. Daar is niks wat ek kan doen om te veroorsaak God my minder of meer lief kan hê nie. Niks kan gelowiges van die ongelooflike liefde van God in Jesus skei nie! Hoe bring hierdie belofte van God se onvoorwaardelike liefde jou troos en vrede?

Vrede en genade vir jou,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verwante Bybelstudie

KRY BLOG-UPDATES

Mees onlangse