Nie langer ‘n slaaf nie….


Haal asem, Whitney…

‘n Enkele druppel sweet het vanaf my voorkop afgeloop soos ek die lug wat gevul was met dik sigaretrook in geasem het. Die gang wat gelei het tot die hek was donker en warm, en ek kon die temperatuur voel styg in my gesig.

“Hoekom het u my hierna toe gebring Here?”

Onmiddellik nadat ek ingegaan het, het die wag die hek agter my toegesluit. Die klank van die swaar yster wat toeslaan was hulle teken dat ek aangekom het. Soos klokslag, het hulle begin om hul pad te maak uit hul stil sel bloke na die gemeenskaplike area waar ons almal ontmoet het. Per slot van rekening, sou hulle nie mal wees om so’n geleentheid om’n verandering in hul al te herhalende daaglikse roetine mis nie.

Dit was nie die eerste keer dat ek toegesluit was agter die tralies nie.

Ek het die jaar bestee om te reis vir my werk, die verskaffing van gesondheidsopvoeding in tronke en dwelmmisbruik behandeling sentrums regoor die staat. Ek was gewoond daaraan. Maar ek het nooit gewoond geraak aan die leegheid wat hulle oë gevul het nie.

Ek was daar om op te voed, maar hulle het opgedaag op soek na so veel meer…


Die wêreld is ‘n moeilike plek, die manier waarop dit bedrog verbloem soos slim versierde pakkette. Dit is aanlokende vir die swakkes en prooi strategies op die onstabiele – die mense wat reeds oorkom het…

Overcome by a million empty things pursued while they desperately try to fill the empty places.

Oorkom deur hul menslike begeertes.

Oorkom deur hul lyding.

Oorkom deur leë beloftes .

Oorkom deur hul verslawing aan mense verblydend .

Oorkom deur hul begeerte vir 'n maklike "fix".

Oorkom deur 'n ander se bevoegdheid of misbruik.

Oorkom deur hul behoefte om te ontsnap.

Oorkom deur ‘n miljoen leë dinge agtervolg terwyl hulle desperaat probeer om die leë plekke in te vul.

Hulle belowe vryheid aan hierdie mense, al is hulle self slawe van die verderf; want as iets jou in sy mag het, is jy sy slaaf.” 2 Petrus 2:19

Voor ek ‘n kans gehad het om te begin, het sy oorgeleun en gevra of ek kinders het.

Nee nog nie, het ek geantwoord met ‘n sagte glimlag.

En trane het haar oë gevul soos sy gepraat het van die kwesbaarheid en verleiding wat gelei het tot haar lewe agter die tralies – die lewe en keuses wat haar pynlik afgesonder het van haar klein kinders.

Leeg, oorkom , en nou verslaaf.

Sy is vryheid belowe, maar haar verkeerde strewes het haar alles behalwe vrygelaat.

______________________

Dit het so gebeur dat ons nooit sou uitkom by die oorspronklike agenda wat vir daardie dag beplan was nie. In plaas daarvan, het ons geland op 'n veel meer nodige waarheid - die Een wat haar siel al die tyd na verlang het..

"Laat ek jou vertel oor Jesus , die Een wat oorwin ..."

Het jy nog nooit ‘n man gesien opgesluit in die ysterhok nie? Dit was my pynlik plig om met verskeie van sodanige gevangenes te praat. Ek het gesien hoe die gevangenes die ystertralies skud, maar hy kon breek van hulle nie. Hy het ons gesmeek om hom te bevry deur enige manier; maar ons was magteloos. Eer aan God, die bloed is ‘n universele oplosmiddel, en dit het die ystertralies van wanhoop opgelos, totdat die arme gevange se gewete kon ontsnap. Hoe soet vir die versagen om te sing – “Ek glo dat Jesus vir my gesterf het!” Daar is niks, inderdaad, liewe vriende, wat die bloed van die Lam nie sal oorkom nie. ~ Charles Spurgeon

“Wie anders is dit wat die wêreld

oorwin as hy wat glo dat

Jesus die Seun van God is?”

1 Johannes 5:5

Nie langer ‘n slaaf nie….

By Sy voete


*LAAT ONS PRAAT: Wat verslaaf jou.? Ons span sal graag vir jou bid…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verwante Bybelstudie

Geen Bybelstudie is gevind nie

KRY BLOG-UPDATES

Mees onlangse