Grawe en hardloop tot die bitter einde …

Grawe en hardloop tot die bitter einde …

Deur Angela | Jul 15, 2015 |

“Wat ‘n kosbare skat is die Woord van God! Dit is soos ‘n diep myn gevul met goud, silwer en kosbare juwele, en ons moet die tyd neem om te grawe vir hierdie skatte. ‘n Blote oppervlakkige skriflesing sal nie geestelike skatte in ons harte plaas nie. Om vir skat te myn is harde werk, maar dit is vreugdevolle werk wanneer ons ‘myn’ die Bybel is, soos die Gees ons lei in die waarheid.”- Warren W. Wiersbe

Ek sal eerlik met jou wees, ek weet NIKS van mynbou nie… veral vir skatte soos kosbare juwele. Tensy jy my tel soos ek grawe in my wasgoed hoop van skoon klere vir daardie een bypassende sokkie in die stormloop van die oggend – dan kry ek jou heeltemal. Ha. Daadrie een sokkie in die nippertjie van die tyd … ‘n ware juweel !

“U verordeninge maak ek altyd my eie, want hulle is vir my ‘n vreugde.” ` Psalms 119:111

Om deur Skrif te soek, die tyd te neem om dieper te grawe en ernstig daardie “juweel ” van die waarheid te vind verg harde werk en toewyding.

So laat ons eerlik wees, sal ons? Ons voel nie altyd lus om God se Woord te lees nie, laat staan om daarin te grawe. Tog bly God getrou aan ons en gaan voort om bietjie ” steentjies van manna ” te openbaar – net soos Hy vir die Israeliete duisende jare gelede gedoen het – soos ons kies om Sy Woord te lees, gee dit ons net wat ons nodig het vir die dag.

Klein ” juwele ” van die waarheid een op ‘n slag – oggend na oggend – lewer ‘n skatkis van die wysheid wat versamel is oor ‘n leeftyd van grawe.

Grawe is die moeite werd.

Vriende, dit is tyd dat ons ons harde hoede op sit en skoppe in hande. Dit is tyd om te begin grawe !

Ons moet diepte bo kwantiteit kies.

Moenie vlugtig oor die Skrif lees. Grawe in dit.

Grawe in die Skrif vers vir vers en woord vir woord. Om verbind en toegewyd is die sleutel, en om ‘n groep vriende te hê om jou te help om dit te doen?

Van onskatbare waarde.

God se Woord is lewendig en Hy praat met ons deur dit.

” Lewend en kragtig .” Die woorde van die Bybel het lewe! Selfstandige woord met pols waarde. Gespierde adjektiewe. Werkwoorde wat heen en weer oor die bladsy spring. God werk deur middel van hierdie woorde. Die Bybel is vir God soos wat ‘n chirurgiese handskoen is vir die chirurg. Hy reik deur hulle om jou diep binne in aan te raak. “- Max Lucado

Maak hierdie jou leeftyd verbintenis

Tot die bitter einde

Hierdie is die woorde van iemand wat vasberade en bereid is om die harde werk in te sit om die taak te voltooi .

Ek het onlangs daardie vasberadenheid gesien.

”n Paar maande gelede het my man aan sy eerste half Yster Man in Utah deelgeneem. Om voor te berei vir die wedloop het maande van harde werk en toewyding geneem . Ure van hardloop is spandeer, fietsry, swem om sy verstand en liggaam te oefen vir dag van die wedloop . Dirk sou vroeg in die oggend opstaan om ‘n oefensessie in te pas voor hy werk toe gaan. Baie aande het hy net by die huis gekom om sy klere te verander en dan weer uit te gaan vir ‘n nag hardloop saam met ‘n paar van sy vriende. Soos die wedloop genader het, so het die intensiteit van die oefening. Hy is geseën met ‘n groot groep van ou vriende hier in ons dorp wat saam geoefen het en mekaar aangemoedig soos as hulle voorberei het.

Ek glo vas dat die sleutel tot hul sukses is die feit dat hulle dit nie alleen doen nie.

Ons is gemaak om te lewe in gemeenskap. Of ons oefen vir ‘n wedloop of om in die Skrif te grawe, dit is altyd beter om dit te doen met vriende.

Ek sal nooit die dag van die wedloop vergeet nie. Dit was ‘n baie warm een – byna honderd grade op die swart sypaadjie soos die manne en vroue verby my gery en hardloop het. Hierdie manne en vroue was almal ongelooflik in my boek! Net die oefening vir hierdie wedloop en dan op te daag … super indrukwekkend.

En hierdie spesifieke Utah wedloop? Dit word gesê dat dit die moeilikste in die land is.

En die rede waarom hierdie ouens dit doen. Hulle is lief vir die uitdaging.

En dit is presies die rede waarom jy my sien op die kantlyn … om almal toe te juig!

So laat ons eerlik wees : hierdie wedloop was baie hard en baie wou tou opgooi.

Ek het hulle gesien.

Ek het hulle gehoor.

Soos mans en vroue verby gehardloop het, het ek probeer om hulle aan te moedig deur vir hulle te juig. ” Gooooo Jason !!!

Mooi, vriend!!!. Jy doen WONDERLIKE! ” Wonderlike, Kristi !!! Jy gaan sooo vinnig !! “

Sommige van die mense sou net glimlag. Sommige sou selfs die energie hê om in te gaan vir ‘n “high five” soos hulle verbygaan. Maar ‘n paar ander? Hulle het gesukkel in die wedloop en die eindstreep was net te ver weg.

Hulle het hulle energie gespandeer om rond te kyk en het moedeloos geraak .

" Dat die vrou net verby my gegaan ."

"Die berg was net te steil "

” Hoekom is ek hier in die eerste plek? “

Jy kon dit amper op hul gesigte sien - die onsekerheid en moedeloosheid wat hulle gedagtes en hart indring. Ek sou hulle sien soos hulle my genader het en my hart sou breek. So ek sou vir hulle skreeu, " Mooi so, Steven !!! Ek is so trots op jou !! Jy doen WONDERLIK! "

Soms sou ‘n woedende reaksie terugkom. “Ek doen nie so wonderlik nie. Ek stink met dit. Ek haat dit. MAAR hulle het aangehou.

Maligheid hoe twee mense dieselfde gebeurtenis heeltemal anders kan sien. Terwyl hy moedeloos en homself as ‘n mislukking gesien het in vergelyking met die ander atlete, sien ek hom as ‘n kampioen. Ek was so beïndruk met hom, want selfs in die pyn en moedeloosheid het hy AANGEHOU!!!

Hy was verbind tot die wedloop ” … tot die bitter einde , ” en dit is presies wat hy gedoen het ! Hy het die eindstreep behaal!!!!

“Ek lê my daarop toe om u voorskrifte altyd uit te voer, tot die einde toe.” – Psalms 119:112

Soete vriende , om in God se Woord te wees gaan nie altyd mooi wees nie. Om te grawe vir die waarheid is nie altyd maklik nie. Ons vind nie altyd ‘n ” diamant” in ons elke dag aanbidding nie. Maar bly in die wedloop! Vind vriende om saam met jou te hardloop en jou langs die pad aan te moedig …. “Tot die bitter einde ! “

Kom ons grawe in en hardloop, want God het ‘n boek geskryf en dit is die moeite werd om te lees !! “

Kom ons praat :

Wat is ‘n paar maniere waarop jy kan grawe in die Skrif ? Is dit deur die lees van bykomende kommentare? Lees van die verse in verskillende vertalings? Soek na die Griekse of Hebreeuse woorde en hul betekenis ? Voel vry om te deel in ons kommentaar afdeling ! Ek kan nie wag om jou idees en voorstelle te hoor!

 

Love God Greatly!


 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verwante Bybelstudie

KRY BLOG-UPDATES

Mees onlangse