God se Woord in die alledaagse…

God se Woord in die alledaagse...

deur WhitneyD | Jul 12, 2015 | LGG Bybelstudies, Psalms 119

”Hoe aangenaam is u woord, soeter as heuning in die mond” ` Psalms 119:103

My kinders het my 'n ernstige vraag gevra: "Hoe ken ek die man in die "drive- thru"? "

Ha. "Ek doen nie regtig nie," het ek gesê. Behalwe dat ek doen - soort van.

Hy is agtien, en hy werk byna elke keer wanneer ek intrek by die venster om my drankie te kry by die kitskos plek wat drie minute van my huis af is - wat op 'n gereelde basis is tydens die warm somermaande.

Ek weet dat hy 'n senior in die hoërskool verlede jaar was - behalwe dat hy nie heeltemal gegradueerde het nie, so nou werk hy hard om sy GED te kry. Hy werk regtig baie hard, maar dit is nie altyd maklik nie.

Ek weet dat hy 'n toegewyde werker is, en dat hy eendag graag meer wil doen met sy lewe. Hy het dit vir my een keer uit die bloute gesê soos hy geglimlag het en my drankie vir my gegee het.

Hy is uitgaande en vriendelike en gee altyd my dogter 'n hartlike groet wanneer sy die uitgruit van die kar afrol om snaakse gesigte te maak en vir hom hello te sê: En hy verhelder wanneer ons hom groet by sy eerste naam . Ek het regtig nie baie van dit gedink nie, maar dit het gelyk of dit vir hom baie beteken... selfs al het ons dit oppervlakkig geleer van sy werk naamplaatjie .

Maar tot ons verlede week by die "drive thru" intrek, was hy nie sy gewone glimlaggende self nie. Voordat ek nog kon vra, het hy aangebied dat dit 'n harde week was. Iets oor verhouding probleme met 'n meisie, en dat hy voel asof sy lewe geen doel het nie.

" Ek was al daar," het ek gesê. "ken jy God? " Ek het vinnig geloer in my truspieël en gesien hoe my middel skoliere strategies afsink in hul sitplekke in die agterkant van die ou minibus. Heh .

Ek het Spreuke 3:5-6 met hom gedeel en gepraat oor hoe my lewe 'n gemors sou wees sonder God en sy Woord. En in plaas daarvan om na my te kyk asof ek een of ander mal middeljarige ma was wat nie veel uit kom nie, (luister, my tieners het reeds daardie kyk beslaan), het hy met trane in sy oë gefluister, "Ek dink God is besig om vir my iets te vertel. Jy is die derde persoon in lyn wat vandag met my praat oor die Bybel." 'n klein glimlag het teruggekom terwyl sy oë weggedryf het en hy stadig sy kop in ongeloof skuf.

" Wil jy Sondag saam met ons kerk toe kom? " het my my vurige meisietjie geskree deur haar afgerolde agterruit. Aaahhh ... wat -'n- meisie. Ek het 'n bietjie sleg gevoel vir die arm mense wat agter ons in die lyn was, maar nie so sleg nie. " Hey dame, ek weet jou burger is belangrik, maar ons praat oor Jesus hier. "

Ok , so ek het dit nie regtig gesê nie.

Maar ek het miskien daarin gedink. Want laat ons eerlik wees: te dikwels hou ons God se Woord vir eredienste en troues en begrafnisse en vir wanneer ons wil verskil met iets omdat die wêreld ons nou net aanstoot gegee het.

Maar God se Woord is ook vir die alledaagse. In werklikheid is dit veral vir die alledaagse .

Dit is die hoop in die werkplek en by die kombuis wasbak. Dit is aanmoediging oor koffie en in laatnag telefoon oproepe. Dit is die vrede in kleuter tantrums en in volwasse verhouding wat strydig is. Dit is die lewe in droë seisoene en doel in die wasgoed hoop wat nooit eindig. Dit is vreugde in die middel van die tiener se uitmaak en die voertuig wat breek. Dit is vertroue in die onsigbare oomblikke en in die lewe se laaste dae .

En dit is heeltemal God wat Homself openbaar in die middel van die "drive- thru" lyn op 'n een toevallige Dinsdag middag.

"As God nie jou alledaagse heers nie, dan heers hy jou nie. Want dit is waar jy woon . "~ Paul Tripp

God het hierdie ongelooflike boek wat verpak is met vol hoop, bemoediging, vrede, lewe, doel, vreugde en vertroue vir ons gegee, en ek krimp as ek dink aan die tye wat ek my Bybel as 'n laaste uitweg nader getrek het - in groot oomblikke van die lewe en in my elke alledaagse. En ek krimp ineen as ek dink oor die tye wat ek geweet ek moes dit met ander gedeel het en ek het nie. Hoekom gaan ons dan so dikwels na God se Woord as 'n laaste uitweg wanneer dit aan ons begaaf is as 'n kosbare venster in die hart van ons Verlosser?

''n geskenk veels te kosbaar om vir onsself te hou.

God, laat dit jou woorde wees na wat ons na toe hardloop in die alledaagse. Laat dit jou woorde wees wat vloei uit ons lippe, gereed en bereid om lewe en hoop aan diegene rondom ons te bring.

“Hoe lief het ek u wet! Dit bly my elke oomblik by. U gebooie gee my meer insig as wat my vyande het, en is altyd by my” ` Psalms 119:97-98

By Sy voete


*KOM ONS PRAAT: Hoe kan JY God se Woord in die alledaagse oomblikke van jou dag in weef ?

{ Week 5 } Uitdaging: Bykomend tot jou gereelde Bybelstudie, inkorporeer God se Woord in minstens EEN " alledaagse" oomblik elke dag hierdie week. Byvoorbeeld: terwyl jy skottelgoed doen, luister na 'n hoofstuk van die Bybel van 'n "online audio Bible source", of sluit in 'n bemodiging Skrif in 'n nota aan 'n vriend.

{Week 5} Video:

{As jy nie die video hier kan sien sien, klik hier}

* BONUS VIDEO : Ons was so geraak deur hierdie kragtige nuwe video van Desiring God dat ons dit met u wou deel (neem asseblief vyf minute om dit te kyk ... Ek belowe jou, jy sal nie spyt wees nie ) . " Soos jy na hierdie video kyk, vra vir God om die wonder te herstel ..." ~ John Piper

{As jy nie die video hier kan sien sien, klik hier}

{Week 5} Leesplan:


{Week 5} Memoriseer Vers:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verwante Bybelstudie

KRY BLOG-UPDATES

Mees onlangse