God Kom In

God Kom In

Kelli Trontel

Ek was vanjaar ’n kunsleier by die Vakansie Bybelskool. Terwyl ek saam met die kinders gebedsjoernale saamgestel het, het ons gepraat oor wat dit verg om ‘n sterk verhouding te hê met iemand vir wie ons omgee. Ons het gepraat oor hoe moeilik dit is om iemand regtig te ken sonder om tyd saam met hulle deur te bring. Die belegging hoef nie noodwendig persoonlik en van aangesig tot aangesig te wees nie, maar dit verg wel doelgerigte tyd en aandag. Daar is ‘n groot verskil tussen om van iemand te weet en om hulle persoonlik te ken.

Dit maak my nederig as ek onthou dat die mense van wie ons in die Bybel lees, nie die Bybel in sy geheel geken het soos ons dit vandag ken nie, maar tog het hulle steeds geglo. Hulle het nie net geglo nie, maar hulle het ook saam met God gewandel. Om met God te wandel het nie gelyk soos dertig minute by Starbucks met ‘n Bybel en ‘n Latte in die hand nie. Ek glo ons het dit te ingewikkeld gemaak (of die prentjie vir onsself oorskets) oor hoe dit lyk om tyd saam met die Here deur te bring. Ek sal die eerste wees om te erken dat ek self hieraan skuldig was. Iewers langs die pad het ek in my gedagtes geskep hoe die “perfekte” stiltetyd lyk, en dit laat my amper verslae as my tyd nie so lyk nie.

In Genesis 5:24 leer ons dat Henog met God gewandel het.

Aangesien daar seisoene in die lewe is, het ons lewens ritmes. Ons kan nie verwag dat ons stiltetye deur die jare dieselfde sal lyk nie. Terwyl ek deur ‘n lang seisoen van verlies, hartseer en lyding gestap het, het ek besef dat om met God te wandel net dit is: ‘n wandeling. Dit is nie ‘n hardloop nie. Om met God te wandel neem tyd. Tyd in gebed en tyd in aanbidding. Wat ‘n voorreg is dit tog om te ken en geken te word deur die Skepper van die heelal.

God is oral.

Hy is met ons op ons goeie dae en op ons slegte dae. God distansieër homself nie wanneer die lewe moeilik raak nie. Wanneer ander uitstap, stap Hy in. Dit is deur tyd in sy Woord waar ons sal leer en sy stem sal hoor. Dit is vir ons uiters belangrik om die stem van God te herken, sodat ons met Hom vertroud kan raak terwyl ons sy teenwoordigheid in ‘n harde en afleidende wêreld najaag.

Henog het met God gewandel, en ons kan ook.

Henog se geloof was ‘n eenvoudige geloof. Hy het voortgegaan om die wil van God te kies bo ‘n kultuur wat wêreldse plesier najaag.

Henog het nie sy lewe in verhouding met die Here begin nie, maar toe hy die besluit geneem het om dit te doen, was hy volkome toegewy. Hy was afgesonder. Hy was geseënd. Henog se wandel met die Here het die Here behaag.

As gelowiges weet ek dat elkeen van ons begeer om die Here te behaag. Aan die einde van ons lewe hier op aarde, wil ons graag hoor: “Mooi so, my goeie en getroue dienaar.”  Het jy geweet dat, terwyl ons aanbid, ons die Here behaag?

Ek hou van aanbidding. Ek luister graag na aanbiddingsliedere en ek hou daarvan om ander in aanbidding te lei. Aanbidding steek my siel aan die brand. Nie net verander my lewe, my gees en my perspektief wanneer ek aanbid nie, maar selfs beter as dit is hoeveel ons aanbidding die Here behaag. Aanbidding hoef nie altyd musiek en sang te wees nie. Dit is die manier waarop ons bestuur wat aan ons gegee is, wat ook ‘n vorm van aanbidding is. ‘n Lewe van onderdanigheid.

Eendag sal Jesus terugkeer in die wegraping van die kerk. Ons sal opgevang word, net soos Henog was. Henog het ‘n lewe van onderdanigheid gelei, en dit het God behaag. Terwyl ons met God wandel en ons lewens in heelhartige toewyding en aanbidding leef, kan ons ook verwag om God te behaag en opgeneem te word. Henog het vir ons gewys wat om te doen: wandel met God, dien God, behaag God. Selfs wanneer die wêreld ons in elke opsig lok, mag ons daaraan toegewy wees om die stem van God te onderskei en Hom en net Hom te behaag.

Week 3 Uitdaging:

Elia het ‘n lewe geleef wat God beide geëert en in die volgende generasie belê het. Hoe kan jy hierdie week doelbewus in iemand jonger as jy belê? Dit is belangrik om in jou geloof te groei en ook die volgende geslag aan te moedig om ons Here te ken en lief te hê. Neem hierdie week tyd om te dink aan ‘n paar mense na wie jy kan uireik en bid vir geleenthede om dit te doen.

Week 3 Leesplan:

Week 3 Memoriseervers:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verwante Bybelstudie

KRY BLOG-UPDATES

Mees onlangse