Geseënd is die Vredemakers

Geseënd is die Vredemakers

Deur Lyli / 16 Desember 2019 / Saligsprekinge

Ek draai om na die wasbak toe my man verby my skuur na die motorhuis. Ek wou bespreek wanneer ons gaan aansit vir ete, maar hy was besig om aan ‘n projek te werk. Sy kortaf antwoord het deur my gesny.

“Moenie bekommerd wees oor my nie. Ek sal hierdie week vir myself sorg,” het hy gesê terwyl hy weer in sy “mangrot” verdwyn.

Die trane het in my hart opgewel toe ek nadink oor die hoeveelheid kruideniersware wat ek net in die yskas gepak het. Ek het ‘n paar dae aan spyskaartbeplanning deurgebring, en nou het hy vir my gesê hy wil eerder alleen ontbytgraan eet.

My trane het vinnig verander na ysige woede. Ons het vier weke tevore beloftes uitgeruil, en nou wonder ek of ek ‘n fout gemaak het.

Soos ek worstel met my wipplank-emosies, stap my onbewuste bruidegom weer na binne om ‘n stuk toerusting te kry. Hy sien my by die wasbak staan en begin aan my oor knibbel. Ek het heeltemal versmoor gevoel. Ek wou die vuil skottelgoed na hom gooi, maar in plaas daarvan het ek geantwoord deur die vertrek te verlaat om gemoedsrus te kry.

Beide my man en ek het in huise grootgeword waar die filosofie was “hy wat die hardste skree, wen”. Nie een van ons wou ‘n huwelik hê wat op selfsugtige vyandskap gevestig is nie, en daarom het ons die Skrif begin studeer om ons te leer hoe om in vrede met mekaar te leef.

Jesus het gesê: “Geseënd is die vredemakers, want hulle sal kinders van God genoem word.” (Matteus 5:9) Jy kan nie ‘n gelukkige hawe skep as jy nie die harde werk wil doen om jou selfsug opsy te sit en met sagmoedigheid te reageer nie. Eerder as om mekaar met kwaai woorde te plunder, kan ons die doel hê om vrede te bevorder.

4 Maniere om vrede te bevorder:

  • Bou mekaar op en oorkom die kwaad met die goeie.

“moet hy sy tong weerhou van kwaadpraat en sy lippe van leuens. Bly weg van die kwaad af en doen wat goed is, soek vrede en jaag dit na.” (Psalm 34:14-15)

  • Verduur mense se menslikheid met geduldige nederigheid.

“Ek druk julle dit op die hart, ek wat ‘n gevangene is omdat ek die Here dien: Laat julle lewenswandel in ooreenstemming wees met die roeping wat julle van God ontvang het. Wees altyd beskeie, vriendelik en geduldig, en verdra mekaar in liefde. Lê julle daarop toe om die eenheid wat die Gees tussen julle gesmee het, te handhaaf deur in vrede met mekaar te lewe.” (Efesiërs 4:1-3)

  • Verleen grasie en besluit om te vergewe.

“Beywer julle vir vrede met alle mense asook vir ‘n heilige lewe, waaronder niemand die Here sal sien nie. Sorg dat niemand van die genade van God afvallig word nie. Sorg dat daar nie verbittering soos ‘n wortel uitspruit, moeilikheid veroorsaak en baie besmet nie.” (Hebreërs 12:14-15)

  • Moedig versoening aan en veg teen wrok en bitterheid.

“Moenie kwaad met kwaad vergeld nie. Wees goedgesind teenoor alle mense. As dit moontlik is, sover dit van julle afhang, leef in vrede met alle mense.” (Romeine 12:17-18)

As dogters van die Koning word ons geroep om vredemakers te wees. Eerder as om in die vlees te reageer, kan ons ons tot gebed wend, God vra om ons trots weg te neem en ons met sy bonatuurlike liefde te vul. Ons dien die Prins van Vrede, en sy Woord sal die pad verlig en ons die weg wys.

Laat ons besluit om nie terug te stoot nie, maar eerder vrede te bevorder.

Hou die Geloof,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verwante Bybelstudie

KRY BLOG-UPDATES

Mees onlangse