Galasiërs – Week 5- In Christus, is ons vry gestel!

Galasiërs – Week 5- In Christus, is ons vry gestel!

deur Angela | Oct 4, 2015 | Love God Greatly |

Ek is ‘n reël houer.

Ek is LIEF om te weet wat van my verwag word en of ek daardie verwagtinge ontmoet.

En as ek uitvind dat ek nie, die angs begin en gaan ek onwetend van ‘n vry vrou in Christus wees tot ‘n slawerny vrou na ander mense se verwagtinge en gedagtes van my. Ek ken hierdie stryd al te goed en ek het die meeste van my lewe spandeer op reis heen en weer van vryheid om slawerny en weer terug.

Dit is ‘n las, ‘n “juk van slawerny” wat ek nie bedoel is om te dra nie.

As daar ‘n groep vir “Mense vermaak Anoniem,” Sal ek beslis ‘n kaarthouer wees.

So al mag ek sukkel in my vryheid in Christus, weet ek dat ek nie sukkel in die wete dat my verlossing rus in Christus.

Ek weet vir ‘n feit dat ek nie my verlossing kan verloor nie. Sodra ek ‘n kind van die Koning van die konings geword het, kan ek nie “onaangeneem” word nie. Geen sonde geen gemors in my lewe kan my verlossing verwyder nie.

My verlossing is nie gebaseer op wat ek kan doen, of gedoen het nie, of sal doen nie. My verlossing is gebaseer op dit wat Christus gedoen het op die ou ruwe kruis oor 2000 jaar gelede.

So laat ons dit reguit kry: ons verlossing kan nie verlore raak nie.

Maar Paulus verduidelik in hierdie week se verse dat ons vryheid in Christus kan, en dit is die rede waarom hy ons vermaan om “vas te staan” in ons geloof en nie toelaat dat ander ‘n juk van slawerny of ‘n lys van reëls of regulasies op ons plaas as ‘n manier vir ons om ons redding te VERDIEN.

Paulus praat met beide die nuwe Christene wat uit die heidense godsdienste gekom het en die nuwe Joodse Christene wat geleer is dat verlossing gevind was in die behoud van die wette. Hy moedig diegene wat uit die wêreld gekom het om sterk te wees in hul vryheid gevind in Christus en nie terug te gaan na hul voormalige sondes wat hulle verslaaf het aan skuld en veroordeling. Aan die Joodse Christene, sê Paulus vir hulle dat hulle werke, hul morele, wet hou, hulle ook verslaaf. Besnydenis waarvan Paulus praat in hierdie afdeling, was ‘n simbool van die reg agtergrond en alles doen wat nodig is deur die geloof. Tog weet ons dat geen bedrag van werk, dissipline, of morele gedrag kan ons red nie.

Ons word gered deur geloof in Christus, nie deur werke nie.

“Al wat van belang is, is geloof wat deur die liefde tot dade oorgaan.” Gal 5:6

So, wat moet ons reaksie wees van hierdie diepgaande kennis?

LIEFDE

Liefde is ons reaksie op God en aan ander …

  • Omdat ons God LIEFHET, begeer ons om Hom te eer met ons lewens.
  • Omdat ons God LIEFHET, wil ons Hom verheerlik met ons aksies, ons keuses, en dieselfde vergifnis wat God tot ons strek, na ander uitbrei.
  • Omdat ons ander LIEFHET, plaas ons ander se behoeftes voor ons eie.

Al is ons ver van volmaak, streef ons daarna om vroue te wees gevul met liefde en genade as gevolg van die liefde en genade wat Christus tot ons strek.

Mag ons almal leer om die vryheid wat ons in Christus het omhels en mag dit ons verander van binne na buite !!!

My gebed vir ons hierdie week is dat ons lewens sal gekenmerk word deur Christus se liefde in ons werk en deur ons!

Die wet het die weg voorberei vir die eerste koms van Christus (3:23-4:7), maar dit kan nie die weg vir die tweede koms van Christus voor berei nie.” – Warren Wiersbe

Slegs Christus se liefde kan dit doen!

Laat ons ALMAL Lief God Grootliks!


 Week 5 Video:

(Klik hier om die video te sien)

Week 5 Uitsdaging:

Neem tyd om te bid en ondersoek jou lewe hierdie week. Is daar enige gebiede waarmee jy sukkel met ‘n “juk van slawerny,” hetsy deur ‘n sekere sonde of deur ‘n selfgeregtige begeerte om “die wet” te hou? Draai dit oor aan God en vra Hom om jou te help om die vryheid wat Hy gekoop het vir jou, te omhels!

Week 5 Memoriseer Vers:


Week 5 Leesplan


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verwante Bybelstudie

KRY BLOG-UPDATES

Mees onlangse