Dit Is “OK” Om Ons Lewens Te Geniet

deur Angela | April 13, 2016

Banner Woensdag

w4d3b

Dit Is “OK” Om Ons Lewens Te Geniet

God gee aan ‘n mens rykdom en besittings en laat hom dit geniet. God laat die mens sy deel ontvang en sy werk met vreugde doen. Dit is ‘n gawe van God. So ‘n mens dink skaars na oor wat in sy lewe gebeur, so vol is hy van die blydskap wat God gee. – Prediker 5:18-19

Ek onthou toe my oudste twee meisies kleuters was, vroue sou my stop in die kruidenierswinkels of by die kerk,  en sê: “Geniet hulle nou, voor jy weet sal hulle groot wees!”

Ek sou terug glimlag en antwoord, ” Ek probeer!” Of ten minste dit is hoe ek dit onthou. Paige en Addie is 16 maande uitmekaar so hul eerste paar jare is ‘n bietjie vaag. Destyds het ek net probeer om te oorleef. My dae was bestee om seker te maak almal is gevoer en gebad ten minste op ‘n semi gereelde basis,  insluitende myself

Salomo is reg wanneer hy sê daar is ‘n tyd vir alles. (Prediker 3:1).

Oor die jare, het ek geleer om al die verskillende “seisoene” van my lewe te geniet. In plaas van om te uit te kyk na ‘n bepaalde seisoen in die lewe , soos ek gedoen het toe ek in die laerskool of hoërskool was, ek het geleer dat in alle seisoene van die lewe is daar ‘n paar spesiale gemeng saam met die moeilike. En daar moet altyd moeilike dae in gemeng wees, want dit is hulle wat die goeie dae soveel soeter maak.

Ek weet nie van jou nie, maar ek voel Salomo neem ‘n stap terug in hierdie afdeling van Prediker en sê , ” Geniet net die lewe wat God jou mee geseën het. “Geniet stadiger aande en etes by die huis met jou gesin. Dit is goed om stadiger te word  en om die tafel met geliefdes te sit.  Wat op die tafel is om te eet is nie so belangrik soos wie om die tafel is om dit mee te geniet. Om tyd te neem om ons lewe te geniet en die gawes wat God ons so genadiglik mee geseën het, is ‘n manier waarop ons God kan eer en heerlikheid aan aan Hom gee.

My oudste twee meisies is op dieselfde sagtebal span dié seisoen en die ander aand het my man besluit om hulle albei uit te neem in ons agterplaas na ete om ‘n paar balle te slaan en oefening in te kry voor die  volgende wedstryd. Ek het gesien hoe my span daar buite in die agterplaas kolwe swaai en balle slaan … en ‘n paar langs die pad gemis. Weer en weer sou hulle oefen om balle te vang. Ons aand was ‘n eenvoudige een. Ons ete was nie “fancy” of duur nie,  as ek presies kan onthou, het ons oorskiet gehad.  Aandete tyd is nie nodig vir lang uitgebreide gesprekke om die etenstafel  nie, en ek glo daar was selfs ‘n paar trane toe my jongste dogter wou oefen met haar pappa en haar groter susters en het op die ou einde het sy een van haar vingers vermorsel (crushed) deur ‘n bal. (Sien wat ek gesê het oor slegte dinge  ingemeng met die goeie?!) .

Dit was ‘n eenvoudige aand met eenvoudige mense wat net die tyd geneem het uit hulle besige dag om die gawe van tyd wat God hulle gegee het, te geniet.

Tyd saam met ons meisies is wat van onskatbare waarde is, en ek wil my dae goed spandeer om te belê in hul lewens. Ek weet hierdie tyd in ons lewens is ook ‘n ” seisoen ” net soos die kleuter jaar … sal hierdie jaar gou verby gaan. Ek koester die gawe van hierdie jare waarmee God my mee geseën het.

Daardie aand nadat ons ons dogters in die bed gesit het, het my man Dirk gesê: ” Was vanaand nie wonderlik nie.?! Ek is mal daaroor wanneer ons kies om stadiger te word en net ons lewens geniet! ”

Dirk gaan deur Predikers saam met my en so ons het ons al baie gesprekke die afgelope tyd gehad oor wat regtig belangrik in ons lewens is. Ek het nogal ‘n paar keer die afgelope tyd gesê… ” Jy weet in die groot skema van dinge … dat dit regtig nie gaan saak maak in ‘n paar jaar van nou nie! ”

Wat ek leer, is dat aan die einde van die dag , dat baie van wat ek oor bekommerd  is, regtig nie saak maak nie, wat saak maak is hoe om die gawe van lewe waarmee God my geseën, te geniet.

Die genot van ons lewens gee God heerlikheid soos ons HOM bedank vir die goeie van elkeen van ons kosbare dae.

As ons meer fokus op die geskenke as op die Gewer, is ons skuldig aan afgodery. As ons Sy gawes aanvaar, maar oor hulle kla, is ons skuldig aan ondankbaarheid. As ons sy gawes opgaar en hulle nie met ander deel nie, is ons skuldig aan toegewing. Maar as ons toegee aan Sy wil en gebruik wat Hy vir ons gegee het vir Sy heerlikheid, dan kan ons geniet en tevrede wees . -Warren W. Wiersbe

Kom ons praat: Wat is ‘n paar eenvoudige maniere wat jy God die eer kan gee deur jou lewe soos jy die spesiale gawes wat Hy vir jou gegee het geniet?

Lief God Grootliks,

012016_1648_OnsgebedeMa3.jpg

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verwante Bybelstudie

KRY BLOG-UPDATES

Mees onlangse