Dapper Om God Te Gehoorsaam

Dapper Om God Te Gehoorsaam

Whitney

Hy is twaalf en ‘n half.

Nie meer ‘n jong seun nie, en nie eens naby aan man wees nie. Vasgevang in daardie moeilike stadium van die lewe – hy swaai dikwels op die pendulum heen en weer na elke kant, terwyl hy ongeduldig wag vir sy verstand en liggaam om volwasse te word.

Hy is onafhanklik en ondersoekend, en sy verstand hou nooit op werk nie. Hy lees alles waarop hy sy hande kan lê, en leer al hoe meer oor die wêreld om hom. En daarmee saam kom ‘n potensiële bewustheid van hierdie wêreld wat ek nie heeltemal seker is ek gereed is vir hom om te weet nie.

Daar is ‘n kultuur wat tog so hard werk om hom op een ​​of ander manier weg te lok. O Vader, trek Hom in U rigting. In U alleen sal hy ware vrede vind …

Beskerming. 

Reinheid 

Doelgerigtheid.

 Help my om hom te leer om sy hart en verstand vurig te bewaak. Leer my voortdurend om my hart en verstand te bewaak. 

Nog voordat die son ‘n nuwe dag aankondig, word my denke verlei om af te dwaal en feestelik deel te neem aan die afleiding wat hierdie wêreld bied. Die stryd vir my hart woed voort nog voor my voete die vloer raak. Waar dit land – wat ek toelaat om in te gaan – sal my keuses, my houding, my interaksie met ander, my gehoorsaamheid en uiteindelik my doeltreffendheid vir die Koninkryk bepaal. 

Dus, voordat al die afleiding my bombardeer en die wêreld se geraas om my is, draai ek na die Bron wat my verseker sal uitrus vir die stryd. Sy woorde vul my verstand met die waarheid. Sy Gees deurdring my met Sy vertroue en krag ver bo wat ek ooit op my eie kan voortbring.

En daar, berei Hy my voor om ‘n oorwinnaar te wees …

Hy maak my dapper om gehoorsaam te wees.

“Verder, broers, alles wat waar is, alles wat edel is, alles wat reg is, alles wat rein is, alles wat mooi is, alles wat prysenswaardig is – watter deug of lofwaardige saak daar ook mag wees – daarop moet julle julle gedagtes rig.” Filippense 4: 8 

Hoe lyk dit prakties? In die proses om van een ​​ding te vlug, moet ons ‘n ander najaag.

Wanneer my seun ‘n gewilde boek wil lees wat “almal” lees, sê ek vir hom ‘nee.’ Eers is sy hart swaar; hy word weereens herinner dat hy ‘n vreemdeling in hierdie wêreld is.

O, my liewe kind, hoe goed ken ek hierdie gevoel nie. Om God met ons hele hart te volg terwyl ons in hierdie wêreld leef, sal ons nie gewild maak nie, dit is ‘n feit.

Maar stadig, met verloop van tyd sal dit ons meer soos Hom maak.

En soos die God-aangedrewe dapperheid in hom opwel, sê hy die woorde wat die stryd die moeite werd maak …

“Dankie.”

Dankie Vader, dat u manier vrede en lewe bring.

Dankie vir vreugde te midde van die opdraende pad.

Dankie dat u waarheid werklike tevredenheid en identiteit bring.

Dankie, God, dat U die stabiliteit en vryheid gee wat hierdie wêreld nooit kan bied nie.

Dankie dat, wanneer ek my gedagtes vul met U Woord, ek uitvind wat waar, edel, reg, rein, mooi, prysenswaardig, uitstekend en lofwaardig is.

Ek vind alles waarna my hart smag. 

Ek vind U.  

Jesus, bewaar ons harte. Beskerm ons gedagtes selfs voor die dag begin. Help ons om dapper te wees om U te gehoorsaam, ongeag die koste …

“Julle moet die Here julle God liefhê en altyd sy opdragte gehoorsaam: al sy voorskrifte en bepalings en gebooie.” – Deuteronomium 11:1

By sy voete,

Whitney

Kom ons gesels: Watter stap kan jy hierdie week neem om dapper te wees om God te gehoorsaam?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verwante Bybelstudie

KRY BLOG-UPDATES

Mees onlangse