Bepleit Ons Saak

Bepleit Ons Saak

Angela

Die Here sê vir Juda:
“Ek sal julle saak behartig
en namens julle wraak neem.
Ek sal Babel se see laat opdroog,
die fonteine sonder water laat.” – Jeremia 51:36

Die inval van die Assiriërs was soos ‘n warm, droë wind vanuit die woestyn wat die mense versmoor het en al die waterlope verdroog het. Al die Israeliete se skatte was geplunder, en hulle grootste skat, hul kinders, genadeloos verslind. Hoekom? Want die nasie wou nie terugkeer na God toe nie.

Ek dink daaraan dat God Homself afgevra het: “wat meer moet Ek nog doen? Wat meer moet nog gebeur voordat hierdie hardnekkige kinders na My toe gaan terugdraai? Is hierdie nie reeds genoeg nie?”

Ons blameer God so maklik vir al ons probleme en al die swaar waarmee ons worstel. Maar ons besef nie dat ons net onsself kan blameer nie. Wanneer ons God sien as onregverdig of dink dat Hy nie vir ons omgee nie, moet ons ons lewens onder naskouing bring en besluit of ons leef deur God voor oë te hou, of dink ons net aan onsself en ons eie welstand.

Hemelse Vader, ek is jammer dat ek U blameer wanneer dinge in my lewe nie gaan soos ek wil hê dit moet nie. Help my asseblief om verantwoordelikheid te neem vir my dade en om na U te draai vir rigting en leiding. Amen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verwante Bybelstudie

KRY BLOG-UPDATES

Mees onlangse