Aanbid Die Koning

Donderdag – Aanbid die Koning

deur Angela | Desember 20, 2018 | Verlosser – Die Belofte Vervul

Lukas 2:20

“Die skaapwagters het toe teruggegaan terwyl hulle God loof en prys oor alles wat hulle gehoor en gesien het. Dit was alles net soos dit vir hulle gesê is.”

Die herders wou met hul eie oë sien wat die engele hulle vertel het. Hulle het toe na Betlehem gegaan en vir Maria, Josef en die baba in die krip gevind, waarna hulle God verheerlik en geprys het. Hulle het ook die goeie nuus met ander gedeel.

Gedurende ons lewens sal ons deur verskillende seisoene gaan. Ek het seisoene gehad wat gelukkig was, hartseer, angswekkend, emosioneel… die lys is eindeloos. Werklikwaar, om God te prys en Hom te eer, was in sommige van hierdie seisoene nie bo-aan my lys nie. Dit was maklik om Hom te prys toe dinge goed gegaan het, maar toe dit moeilik was, het lof nie maklik oor my lippe gekom nie.

Ek het geleer om God in elke situasie te prys. Wanneer dinge nie gebeur soos ek wil hê dit moet nie, of die onverwagte kom, en wanneer geld min is of my huwelik moeilik raak. Wanneer my kinders hulself aan die slaap huil na ‘n slegte dag of iemand met ‘n gebroke hart by my deur verskyn, voel ek nie lus om God te prys nie – maar ek doen dit in elk geval.

1 Korintiërs 10:31 sê: “Of julle eet of drink of wat julle ook al doen, doen alles tot eer van God.” Of jy goed of sleg voel, of dit maklik of moeilik is, of die son skyn of swaar reën veroorsaak dat jy nie die hemel sien nie, daar is altyd ‘n rede om God te loof: die geboorte van sy Seun!

Ons vier sy koms. Ons vier Kersfees. Ons loof die Here met ons hele harte.

Liewe Vader, ek prys U en aanbid U met my hele hart, my hele siel en al my krag. Help my om U in alle situasies te aanbid en te onthou dat Jesus se offer voldoende is om U naam elke dag van my lewe te prys. Amen.

Mini uitdaging: Het jy ooit “Een Woord” aan die begin van die Nuwejaar gekies? Dit word gedoen in die plek van ‘n nuwejaarsvoorneme, om te help om fokus en voorneme vir die komende jaar te stel. Hoekom nie een woord vir jul Kersfees kies nie? Wat is die een ding wat jy voel dat God jou vra om op te fokus, of ‘n gebied wat hy wil hê jy moet groei in hierdie feesseisoen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verwante Bybelstudie

KRY BLOG-UPDATES

Mees onlangse